Ingredience
- 250 ml smetana
- sůl
- 400 g fazolky zelené
- špek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z čerstvých zelených fazolek nejprve pečlivě odřízneme okraje na obou stranách. Jsou velmi tuhé a hlavně špatně stravitelné, proto je musíme odstranit. Fazolky propláchneme pod studenou vodou a vložíme je do hrnce s osolenou vroucí vodou. Necháme je povařit asi 5 minut, hlídáme, aby se nám úplně nerozvařily.
-
Na rozpálené pánvičce osmahneme špek, který jsme si předtím pokrájeli na malé kousky. Ke špeku pak přidáme povařené fazolky. Dobře promícháme. Nakonec celou směs zalijeme smetanou na vaření. Fazole, špek a smetanu necháme přejít varem a potom hned servírujeme. Podáváme je nejlépe s chlebem, nicméně dobrou variantou jsou i pečené nové brambory.