Reklama
Fazolky na špeku se smetanou
Fotogalerie:

Fazolky na špeku se smetanou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Fazolky využívám dvěma způsoby. Vysévám je v dubnu ke starému plotu, který kouzelně obrostou a oživí svými svěže zelenými listy. Jakmile se objeví bílé a oranžové květy, čekám netrpělivě na moment, kdy budu moci sklízet první chutné plody, které obohatí náš stůl.
Magdalena Kočí, Svitavy

Ingredience

  • 250 ml smetana
  • sůl
  • 400 g fazolky zelené
  • špek

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Z čerstvých zelených fazolek nejprve pečlivě odřízneme okraje na obou stranách. Jsou velmi tuhé a hlavně špatně stravitelné, proto je musíme odstranit. Fazolky propláchneme  pod studenou vodou a vložíme je do hrnce s osolenou vroucí vodou. Necháme je povařit asi 5 minut, hlídáme, aby se nám úplně nerozvařily.
  2. krok2
    Na rozpálené pánvičce osmahneme špek, který jsme si předtím pokrájeli na malé kousky. Ke špeku pak  přidáme povařené fazolky. Dobře promícháme. Nakonec celou směs zalijeme smetanou na vaření. Fazole, špek a smetanu necháme přejít varem a potom hned servírujeme. Podáváme je nejlépe s chlebem, nicméně dobrou variantou jsou i pečené nové brambory.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninka s párky

Zeleninka s párky

Vybírám malé brambůrky, které jsou nejchutnější, neloupu je. Monika ...
Vaříme express /05.08.16
Topinky Arnošta z Pardubic

Topinky Arnošta z Pardubic

Tip, jak spotřebovat starší chléb.
Kateřina Brožová, České Budějovice
Vaříme express /27.12.11
Rychlé ananasové kostky

Rychlé ananasové kostky

Linda Hrubá, Kralupy nad Vltavou

Vaříme express /26.10.18
Brokolice po italsku

Brokolice po italsku

Brokolice dlouho nepatřila zrovna k mým oblíbeným zeleninám. Připravenou po italsku ...
Vaříme express /12.12.08
Vaječný koláč se slaninou

Vaječný koláč se slaninou

Vydatná pochoutka, výborná s pivem nebo s vínem.

Iva Dvorská, Jičín

Vaříme express /07.03.15
Zapečený romadur v omeletě

Zapečený romadur v omeletě

Ocení ho především milovníci ‚‚voňavých‘‘ zrajících sýrů.
Zdeňka ...
Vaříme express /01.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu