Reklama
Fazolky na smetaně
Fotogalerie:

Fazolky na smetaně

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Rychlovka, po které se mohou děti utlouct.
Hana Rožnovská,
Černá Hora

Ingredience

  • hrst fazolové lusky
  • 1 lžíce máslo
  • 1 cibule
  • špetka paprika sladká mletá
  • špetka sůl
  • 1 smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Očištěné žluté fazolové lusky nakrájíme. Na lžíci másla orestujeme cibulku a špetku sladké mleté pa­priky.
  2. Přidáme lusky‚ podlijeme přiměřeným množstvím vody. Osolíme a uvaříme doměkka.
  3. Pak opatrně vmícháme zakysanou smetanu.
  4. Podáváme s plátkem uzeného masa nebo s vejcem uvařeným natvrdo a s houskovým knedlíkem.

Pošli recept! 8/2010 (14.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krémová polévka

Krémová polévka

Polévka, která voní jarem, tak přesně tohle mě napadlo, když jsem ji poprvé ochutnala ...
Vaříme express /07.11.08
Kuřecí játra po staročesku

Kuřecí játra po staročesku

Stejně se dají připravit i králičí játra.

Petra Kuchařová, Tichá

Vaříme express /09.05.14
Tropická bomba

Tropická bomba

Je to moje oblíbené pití. Když zajdou kamarádky na kus řeči, dáváme si ho všechny.
...
Vaříme express /07.10.11
Nesmažený „smažák“

Nesmažený „smažák“

Není tak tučný jako ten klasický. Můžeš přidat různé další ingredience.

Otto ...

Vaříme express /20.10.15
Smažené párky v zelném listu

Smažené párky v zelném listu

Jsou výborné, ráda je připravuji jako pohoštění pro přátele.

Klára Simonidesová, ...

Vaříme express /20.01.13
Rajčata plněná tvarohem

Rajčata plněná tvarohem

Tato zdravá a rychlá zeleninová pochoutka jistě najde uplatnění i ve tvé ...
Vaříme express /13.05.12
 

Nejnovější

Roláda plněná uzeným

Roláda plněná uzeným

Vychytané Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /23.09.18
Batáty s pažitkovým dipem

Batáty s pažitkovým dipem

Exotické

Lucie Hrušková, Soběslav

Vaříme express /23.09.18
Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /23.09.18
Vrstvené zelí s rýží

Vrstvené zelí s rýží

SKVĚLÝ NEDĚLNÍ OBĚD

Za okny už začíná převažovat sychravé počasí a my máme čas...

Všehochuť /23.09.18
Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama