Reklama
Fazolky na smetaně
Fotogalerie:

Fazolky na smetaně

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Rychlovka, po které se mohou děti utlouct.
Hana Rožnovská,
Černá Hora

Ingredience

  • hrst fazolové lusky
  • 1 lžíce máslo
  • 1 cibule
  • špetka paprika sladká mletá
  • špetka sůl
  • 1 smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Očištěné žluté fazolové lusky nakrájíme. Na lžíci másla orestujeme cibulku a špetku sladké mleté pa­priky.
  2. Přidáme lusky‚ podlijeme přiměřeným množstvím vody. Osolíme a uvaříme doměkka.
  3. Pak opatrně vmícháme zakysanou smetanu.
  4. Podáváme s plátkem uzeného masa nebo s vejcem uvařeným natvrdo a s houskovým knedlíkem.

Pošli recept! 8/2010 (14.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbové rizoto s vařeným lososem

Houbové rizoto s vařeným lososem

Jemný vařený losos se skvěle snoubí s kořeněnou chutí žampionů. Lenka Turoňová, ...
Vaříme express /20.02.16
Šunkové rolky

Šunkové rolky

Klasický předkrm v odlehčené variantě.
Jana Koláčková, Litomyšl
Vaříme express /08.09.11
Stehýnka na zelí

Stehýnka na zelí

Tento recept nezabere moc času, vše se peče najednou i s přílohou ...

Vaříme express /01.07.16
Halušky se zakysanou smetanou

Halušky se zakysanou smetanou

Nezapomeň na sklenici vychlazeného piva.

Libuše Konířová, Frýdek-Místek

Vaříme express /22.02.16
Koláč z mikrovlnky

Koláč z mikrovlnky

Někdy uvařím také špenátovou náplň. Obě mají vždycky u nás doma úspěch...

...

Vaříme express /30.10.16
Karbanátky s karamelizovanou cibulí

Karbanátky s karamelizovanou cibulí

Jednoduché jídlo, které ráda připravuji na chalupě. Oblíbili si ho malí ...

Vaříme express /18.12.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu