Reklama
Fazolková polévka s koprem
Fotogalerie:

Fazolková polévka s koprem

Jana Remková

Orlová-Lutyně
Vařila ji už moje babička.
Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 1/2 hrnku fazole zelené
  • 2-3 ks mrkev
  • 2 ks brambory
  • 1 kostka bujón
  • 1 lžíce olej
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1/2 ks cibule
  • 1 hrst čerstvý kopr
  • 2 lžíce smetana zakysaná
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Dáme vařit mrkev nakrájenou na kolečka, pokrájené zelené fazolky, brambory a kostku bujonu.
  2. Když vše změkne, zahustíme polévku jíškou z hladké mouky, oleje a cibulky, povaříme a přidáme kopr.
  3. Do talíře přidáme lžíci kysané smetany a můžeme ozdobit ještě šlehačkou.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Holandské koule

Holandské koule

Zdravější variantou je upéct koule v troubě. Sabina Holáková, Pardubice
Vaříme express /02.11.16
Slepice po šumavsku

Slepice po šumavsku

Velmi levné

Slepice po šumavsku

Vaříme express /15.02.18
Tuňákové  sendviče z grilu

Tuňákové sendviče z grilu

Dělám je synovi na tréninky, jsou lehké a přitom syté. 

Ludmila ...

Vaříme express /31.10.16
Bramborový krém s řeřichou

Bramborový krém s řeřichou

Řeřichu si můžeš koupit už naklíčenou.

Markéta Oplušilová, Praha

Vaříme express /11.04.16
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Trojhránky s masovou směsí

Trojhránky s masovou směsí

Lze připravit i jako klasický závin a tím se z jednohubek k posezení stane plnohodnotná ...

Vaříme express /28.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu