Letní osvědčená klasika
Podle receptu Anny Teklové z Opavy
Ingredience
- 400 g vepřové krkovice bez kosti
- 2 stroužky česneku
- dle potřeby sůl a grilovací koření
- 2 lžíce oleje
- 100 g klobásy
- 100 g anglické slaniny v celku
- 1 červená paprika
- 2 cibule
- 1 malá cuketa
- 4 větší brambory
- 1 kysaná smetana
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vepřovou krkovici nakrájíme na středně velké kostky. V misce rozmícháme utřený česnek se solí, olejem a grilovacím kořením.
-
Přidáme maso a pořádně promísíme. Přikryjeme a necháme stranou. Mezitím si připravíme ostatní ingredience.
-
Klobásu a slaninu nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Papriku a cibuli nakrájíme na větší kousky, cuketu na kolečka.
-
Grilovací špejle necháme chvíli namočené ve vodě. Pak na ně střídavě napichujeme maso, klobásu a zeleninu.
-
Grilujeme na středně rozpáleném grilu alespoň 20 minut a průběžně otáčíme.
-
Servírujeme s grilovanou bramborou.