Reklama
Reklama
Falešné gnocchi se špenátovou omáčkou
Fotogalerie:

Falešné gnocchi se špenátovou omáčkou

Tereza Rydlová

Městec Králové
Knedlíčky si můžeš udělat do zásoby.
Tereza Rydlová, Městec Králové

Ingredience

  • 1-2 kuřecí prsa
  • 1 lžíce máslo
  • 20 ml olej
  • 1 cibule
  • 1 špenát mražený
  • 1 smetana na vaření
  • 1 česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 400 g knedlíky bramborové v prášku
  • 100 g mouka polohrubá
  • dle chuti sýr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a na trošce másla je osmahneme.
  2. Na tuku zpěníme cibuli nebo pórek‚ přidáme špenát a podusíme ho. Přidáme smetanu‚ česnek‚ sůl a pepř a povaříme. Do hotové omáčky vložíme opečené maso.
  3. Gnocchi: K sypké směsi na knedlíky přidáme polohrubou mouku (v poměru 4:1) a zalijeme množstvím vody podle návodu. Na pomoučeném vále vytvarujeme z těsta šišky‚ nakrájíme je na malé dílky‚ z každého uděláme kuličku a tu ‚‚rozplácneme‘‘ vidličkou. Vhazujeme do osolené vroucí vody a vaříme, dokud gnocchi nevyplavou. Pak je scedíme, opláchneme horkou vodou a servírujeme.
  4. Podáváme se špenátovou omáčkou, na niž ještě nastrouháme sýr (můžeme ho také v omáčce přímo rozpustit).

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelné placičky s česnekem

Zelné placičky s česnekem

Místo salámu můžeš dát uzené maso či přidat do placiček to, co ti chutná. Jitka ...
Vaříme express /16.01.11
Špagety s červenou čočkou

Špagety s červenou čočkou

Neboj se neobvyklé kombinace

Podle receptu Milady Rourkové z Brna

Vaříme express /02.10.18
Gyroska

Gyroska

Krásně voní po bylinkách.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Vaříme express /11.02.17
Kotlety plněné zelím a klobásou

Kotlety plněné zelím a klobásou

V této úpravě zůstanou kotlety příjemně šťavnaté. Jako příloha se hodí ...

Vaříme express /23.01.17
Smažený celer a cuketa v hrašce

Smažený celer a cuketa v hrašce

Zdravý a velice jednoduchý recept.

Radka Rajtmajerová, Sušice

Vaříme express /19.09.14
Hermelínovo-vaječný salát

Hermelínovo-vaječný salát

Nejlepší je, když se všechny ingredience chuťově dobře propojí, a to chce chvíli ...

Vaříme express /29.12.12
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama