Reklama
Falešné gnocchi se špenátovou omáčkou
Fotogalerie:

Falešné gnocchi se špenátovou omáčkou

Tereza Rydlová

Městec Králové
Knedlíčky si můžeš udělat do zásoby.
Tereza Rydlová, Městec Králové

Ingredience

  • 1-2 kuřecí prsa
  • 1 lžíce máslo
  • 20 ml olej
  • 1 cibule
  • 1 špenát mražený
  • 1 smetana na vaření
  • 1 česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 400 g knedlíky bramborové v prášku
  • 100 g mouka polohrubá
  • dle chuti sýr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a na trošce másla je osmahneme.
  2. Na tuku zpěníme cibuli nebo pórek‚ přidáme špenát a podusíme ho. Přidáme smetanu‚ česnek‚ sůl a pepř a povaříme. Do hotové omáčky vložíme opečené maso.
  3. Gnocchi: K sypké směsi na knedlíky přidáme polohrubou mouku (v poměru 4:1) a zalijeme množstvím vody podle návodu. Na pomoučeném vále vytvarujeme z těsta šišky‚ nakrájíme je na malé dílky‚ z každého uděláme kuličku a tu ‚‚rozplácneme‘‘ vidličkou. Vhazujeme do osolené vroucí vody a vaříme, dokud gnocchi nevyplavou. Pak je scedíme, opláchneme horkou vodou a servírujeme.
  4. Podáváme se špenátovou omáčkou, na niž ještě nastrouháme sýr (můžeme ho také v omáčce přímo rozpustit).

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolky v listovém těstě

Fazolky v listovém těstě

Poněkud netradiční pohoštění. Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Vaříme express /19.03.13
Beleše  z rohlíků

Beleše z rohlíků

Když zbudou rohlíky‚ tak z nich udělám beleše. Výborné jsou i bez uzeniny.
...
Vaříme express /08.01.09
Zlatá kuřecí stehýnka

Zlatá kuřecí stehýnka

Křupavá pikantní pochoutka.

Klára Heřmánková, Hradec Králové

Vaříme express /15.10.16
Martinova bašta

Martinova bašta

Tato ostrá směs dokonale zasytí.Určitě vyzkoušej a nebudeš litovat.
Vaříme express /07.03.09
Těstoviny s cibulovou omáčkou

Těstoviny s cibulovou omáčkou

Díky životu na vysokoškolských kolejích a občas doslova nepoživatelnému jídlu v menze ...
Vaříme express /20.08.08
Jarní nádivka s uzeným

Jarní nádivka s uzeným

Kdo má po ruce trochu kopřiv, může je také přidat.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /20.12.12
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama