Reklama
Falešné gnocchi se špenátovou omáčkou
Fotogalerie:

Falešné gnocchi se špenátovou omáčkou

Tereza Rydlová

Městec Králové
Knedlíčky si můžeš udělat do zásoby.
Tereza Rydlová, Městec Králové

Ingredience

  • 1-2 kuřecí prsa
  • 1 lžíce máslo
  • 20 ml olej
  • 1 cibule
  • 1 špenát mražený
  • 1 smetana na vaření
  • 1 česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 400 g knedlíky bramborové v prášku
  • 100 g mouka polohrubá
  • dle chuti sýr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a na trošce másla je osmahneme.
  2. Na tuku zpěníme cibuli nebo pórek‚ přidáme špenát a podusíme ho. Přidáme smetanu‚ česnek‚ sůl a pepř a povaříme. Do hotové omáčky vložíme opečené maso.
  3. Gnocchi: K sypké směsi na knedlíky přidáme polohrubou mouku (v poměru 4:1) a zalijeme množstvím vody podle návodu. Na pomoučeném vále vytvarujeme z těsta šišky‚ nakrájíme je na malé dílky‚ z každého uděláme kuličku a tu ‚‚rozplácneme‘‘ vidličkou. Vhazujeme do osolené vroucí vody a vaříme, dokud gnocchi nevyplavou. Pak je scedíme, opláchneme horkou vodou a servírujeme.
  4. Podáváme se špenátovou omáčkou, na niž ještě nastrouháme sýr (můžeme ho také v omáčce přímo rozpustit).

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bobíkovo překvapení

Bobíkovo překvapení

Osloví milovníky těstovin. Bohumil Křenek, Most
Vaříme express /09.03.09
Kuřecí vývar s bylinkovými noky

Kuřecí vývar s bylinkovými noky

Stojí za vyzkoušení.
Helena Wiederlechnerová, Praha
Vaříme express /29.03.10
Fazolky na špeku se smetanou

Fazolky na špeku se smetanou

Fazolky využívám dvěma způsoby. Vysévám je v dubnu ke starému plotu, který kouzelně ...
Vaříme express /06.08.08
Pečený sýr

Pečený sýr

Proč se smažit s každým sýrem na přepáleném oleji, když ho můžete upéct  v ...

Vaříme express /06.07.12
Zapečená zelenina

Zapečená zelenina

Kdo má rád cuketu, nebude jistě zklamán.

Lenka Kokošková, Plzeň

Vaříme express /25.07.13
Zapečená rajčata s hermelínem

Zapečená rajčata s hermelínem

Dávám přednost zelenině, hlavně při večeři nesmí chybět. Chuť těchto pečených ...
Vaříme express /22.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu