Ingredience
- majoránka
- 60 g máslo
- 1 cibule
- 100 g zelenina kořenová
- 2 lžičky paprika sladká mletá
- 120 g uzené moravské
- zázvor
- 2 lžíce jíška
- petržel
- 1/2 kg kuřecí kůže
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí kůže opereme, vypláchneme ve studené vodě a vaříme asi 30 minut, poté vodu slijeme. V kastrolku rozpustíme máslo a dozlatova osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku, sladkou papriku a 1/2 nasekané petrželky.
-
Měkké kůže nakrájíme na nudličky a společně s kostičkami uzeného masa zlehka orestujeme na cibulce. Poté vše opět zalijeme studenou vodou (asi 1l).
-
Při vaření do polévky přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu. Polévku zahustíme jíškou, přidáme do ní utřený česnek se solí, pepř, majoránku, špetku zázvoru a nasekanou zelenou petrželku. Polévku povaříme.