Reklama
Reklama
Falešná dršťková
Fotogalerie:

Falešná dršťková

Katka Firstová

Zbraslav
Můj přítel má rád klasické české omáčky a polévky. Poctivá strava je prostě jeho styl. Když přišel s tím, že by si dal dršťkovou polévku, nejdřív jsem se zhrozila, protože mně osobně moc nechutná, ale pak jsem ji zkusila jinak.
Katka Firstová, Zbraslav

Ingredience

  • majoránka
  • 60 g máslo
  • 1 cibule
  • 100 g zelenina kořenová
  • 2 lžičky paprika sladká mletá
  • 120 g uzené moravské
  • zázvor
  • 2 lžíce jíška
  • petržel
  • 1/2 kg kuřecí kůže

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Kuřecí kůže opereme, vypláchneme ve studené vodě a vaříme asi 30 minut, poté vodu slijeme. V kastrolku rozpustíme máslo a dozlatova osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku, sladkou papriku a 1/2 nasekané petrželky.
  2. krok2
    Měkké kůže nakrájíme na nudličky a společně s kostičkami uzeného masa zlehka orestujeme na cibulce. Poté vše opět zalijeme studenou vodou (asi 1l).
  3. krok3
    Při vaření do polévky přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu. Polévku zahustíme jíškou, přidáme do ní utřený česnek se solí, pepř, majoránku, špetku zázvoru a nasekanou zelenou petrželku. Polévku povaříme.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychle na stůl

Rychle na stůl

Jednoduché, chutné a pokaždé jiné... Záleží jen na fantazii.
Vaříme express /17.02.09
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
Pikantní polévka

Pikantní polévka

Chutnala nám právě proto, že je výraznější.

Anna Šušláková, Most

Vaříme express /11.09.16
Smažený pórek

Smažený pórek

Vyzkoušej tuto netradiční, ale velice chutnou úpravu.
Iva Prskavcová, Osek
Vaříme express /04.05.11
Thajské nudle

Thajské nudle

Když se zastaví přátelé na skleničku, připravím i nějakou dobrotu.
Sabina ...
Vaříme express /20.02.10
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jsou dobré teplé i studené.

Květoslava Žitná, Litoměřice

Vaříme express /19.10.15
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama