Reklama
Falešná dršťková
Fotogalerie:

Falešná dršťková

Katka Firstová

Zbraslav
Můj přítel má rád klasické české omáčky a polévky. Poctivá strava je prostě jeho styl. Když přišel s tím, že by si dal dršťkovou polévku, nejdřív jsem se zhrozila, protože mně osobně moc nechutná, ale pak jsem ji zkusila jinak.
Katka Firstová, Zbraslav

Ingredience

  • majoránka
  • 60 g máslo
  • 1 cibule
  • 100 g zelenina kořenová
  • 2 lžičky paprika sladká mletá
  • 120 g uzené moravské
  • zázvor
  • 2 lžíce jíška
  • petržel
  • 1/2 kg kuřecí kůže

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Kuřecí kůže opereme, vypláchneme ve studené vodě a vaříme asi 30 minut, poté vodu slijeme. V kastrolku rozpustíme máslo a dozlatova osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku, sladkou papriku a 1/2 nasekané petrželky.
  2. krok2
    Měkké kůže nakrájíme na nudličky a společně s kostičkami uzeného masa zlehka orestujeme na cibulce. Poté vše opět zalijeme studenou vodou (asi 1l).
  3. krok3
    Při vaření do polévky přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu. Polévku zahustíme jíškou, přidáme do ní utřený česnek se solí, pepř, majoránku, špetku zázvoru a nasekanou zelenou petrželku. Polévku povaříme.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelná s fazolemi

Zelná s fazolemi

Netradiční polévka kombinující čerstvé zelí, brambory, mrkev a červené fazole. ...
Vaříme express /25.09.16
Smetanové brambory s nivou

Smetanové brambory s nivou

Když se moje věčně hladová rodina dožaduje teplé večeře a já chci šetřit čas,...
Vaříme express /22.01.09
Artyčoková polévka

Artyčoková polévka

Sváteční pochoutka, kterou si každý zamiluje.

Zuzana Bartošová, Olomouc

Vaříme express /29.09.13
Lečo z cukety

Lečo z cukety

Jednoduchá a dobrá alternativa klasického zeleninového jídla.
Lucie Samcová, ...
Vaříme express /14.11.11
Vrtulky s ananasem

Vrtulky s ananasem

Oblíbené a rychlé jídlo mého přítele.
Zuzana Formanová, Semily
Vaříme express /19.11.08
Bílý chřest se salátem

Bílý chřest se salátem

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /04.03.18
 

Nejnovější

Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín
Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
Roláda z mořské štiky a lososa

Roláda z mořské štiky a lososa

Lehké a zdravé

Vlaďka Suchá, Orlová

Všehochuť /15.08.18
Tyrolské rösti

Tyrolské rösti

Nemáš hřiby? Vař s hlívou!

Podle receptu Zdeňky Trhalové z Karlových Varů


Všehochuť /15.08.18
Kuřecí rolka se sýrem, šunkou a pomeranči
Všehochuť /15.08.18
Jablečný dort se šlehačkou

Jablečný dort se šlehačkou

Sveží a jemný

Podle receptu Heleny Gregorové z Blanska

Sladký život /15.08.18
Utajené knedlíky

Utajené knedlíky

Hana Šátralová, Praha

Za pár korun /14.08.18
Masová směs se slaninou

Masová směs se slaninou

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /14.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama