Reklama
Falešná dršťková
Fotogalerie:

Falešná dršťková

Katka Firstová

Zbraslav
Můj přítel má rád klasické české omáčky a polévky. Poctivá strava je prostě jeho styl. Když přišel s tím, že by si dal dršťkovou polévku, nejdřív jsem se zhrozila, protože mně osobně moc nechutná, ale pak jsem ji zkusila jinak.
Katka Firstová, Zbraslav

Ingredience

  • majoránka
  • 60 g máslo
  • 1 cibule
  • 100 g zelenina kořenová
  • 2 lžičky paprika sladká mletá
  • 120 g uzené moravské
  • zázvor
  • 2 lžíce jíška
  • petržel
  • 1/2 kg kuřecí kůže

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Kuřecí kůže opereme, vypláchneme ve studené vodě a vaříme asi 30 minut, poté vodu slijeme. V kastrolku rozpustíme máslo a dozlatova osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku, sladkou papriku a 1/2 nasekané petrželky.
  2. krok2
    Měkké kůže nakrájíme na nudličky a společně s kostičkami uzeného masa zlehka orestujeme na cibulce. Poté vše opět zalijeme studenou vodou (asi 1l).
  3. krok3
    Při vaření do polévky přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu. Polévku zahustíme jíškou, přidáme do ní utřený česnek se solí, pepř, majoránku, špetku zázvoru a nasekanou zelenou petrželku. Polévku povaříme.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Párková očka

Párková očka

Křupavá párková očka jsou u nás už neodmyslitelnou součástí každé oslavy. ...
Vaříme express /31.05.10
Nivová pomazánka

Nivová pomazánka

Nastrouháme  1 balíček nivy, přidáme majolku, lžičku hořčice, lžičku kečupu. ...
Vaříme express /13.04.18
Játra v nivové omáčce

Játra v nivové omáčce

V této úpravě jsou játra skvělá.

Pavla Lukačovičová, Dolní Lhota

Vaříme express /22.02.16
Gnocchi se šunkou a sýrovou omáčkou

Gnocchi se šunkou a sýrovou omáčkou

Chutné a syté jídlo, které se nepřejí.

Marcela Gottsteinová, Pardubice

Vaříme express /11.04.16
Kuřecí plátek s nivou

Kuřecí plátek s nivou

Brambory můžeme upéct v míse s masem.

Hedvika Doležalová, Olomouc

Vaříme express /01.07.17
Tortilly na grilu

Tortilly na grilu

Pokud není sezóna cuket, nahraďte ji okurkou a pro zpestření chuti nahraďte šunku ...

Vaříme express /27.06.13
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama