Reklama
Dýňová polévka
Fotogalerie:

Dýňová polévka

Martina Taušová
Martina Taušová
Tasovice

Výborná hustá a jemná polévka.

MArtina Taušová, Tasovice

Ingredience

  • 1 menší dýně
  • 1 menší cibule
  • podle chuti tavený sýr
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • tymián
  • máslo

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Dýni oloupeme a vydlabeme z ní jádra. Na másle podusíme cibulku, přidáme na kostky nakrájenou dýni a chvíli dusíme.

  2. Poté zalejeme vodou, přidáme tavený sýr, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Vaříme asi 30 minut.

    Nakonec polévku rozmixujeme a přidáme ještě špetku tymiánu.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí plátek na meruňkách

Krůtí plátek na meruňkách

Jako příloha se hodí i hranolky z celeru. Jana Remková, Orlová
Vaříme express /05.07.15
Kapří kousky ve vinném těstíčku

Kapří kousky ve vinném těstíčku

Kapr neboli ryba domácí by měl být povinnou součástí jídelníčku.

Otto Plášek, Brno

...
Vaříme express /31.05.16
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
Česnekové špagety s houbami

Česnekové špagety s houbami

Jednoduchý recept, který překvapí jemnou kombinací chutí.

Božena ...

Vaříme express /30.04.17
Raklet  po našem

Raklet po našem

Nabízím jednoduchý recept na večeři.
       Ivo Blažený, ...
Vaříme express /09.11.08
Jahody v domácí čokoládě

Jahody v domácí čokoládě

Taková dobrota zůstane plná vitaminů.

Jana Remková, Orlová

Vaříme express /27.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu