Reklama
Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi
Fotogalerie:

Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Slámu je nejlepší smažit ve fritovacím hrnci.

Alena Housková, Vsetín

Ingredience

  • 1 starší houska
  • 150 ml mléko
  • 2 cibule
  • po 2 ks žlutá, červená a zelená paprika
  • 1 plechovka sterilovaná kukuřice
  • 400 g brambory
  • 600 g mleté vepřové maso
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhanka
  • podle chuti sůl a pepř
  • špetka mletého kmínu
  • trocha majoránky
  • 4 lžíce olej
  • podle potřeby olej na fritování

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Housku namočíme do mléka. Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky rozpůlíme, vyřízneme jádřince, omyjeme a nakrájíme na slabé proužky. Kukuřici scedíme. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nahrubo nastrouháme.

  2. Namočenou housku vymačkáme a smícháme s masem, polovinou nakrájené cibule, vejcem, strouhankou, osolíme a ochutíme pepřem, kmínem a majoránkou. Ze směsi připravíme koule o průměru asi 2 cm a smažíme na rozpáleném oleji ze všech stran. 

  3. V další pánvi rozpálíme olej a orestujeme zbylou cibuli. Pak do pánve přidáme papriku a kukuřici a dusíme asi 10 minut. Mezitím rozpálíme olej ve fritovacím hrnci a nastrouhané brambory fritujeme dozlatova.

  4. Bramborovou slámu upravíme na talíře, doprostřed dáme zeleninovou směs a na ni klademe masové koule. 


Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarůžkový předkrm

Tvarůžkový předkrm

Předkrm ocení všichni milovníci tvarůžků. Ochutnej ho s námi. Hana ...
Vaříme express /23.07.10
Krůtí plátek se sýrovou omáčkou

Krůtí plátek se sýrovou omáčkou

Drůbeží maso doplní výrazná chuť sýra.
Renata Warzelová, Otrokovice
...
Vaříme express /30.07.09
Listový koláč s nivou a brokolicí

Listový koláč s nivou a brokolicí

Peču ho, když chci manželovi udělat radost.

Eliška Hejkalová, Praha

Vaříme express /02.02.16
Špagety po našem

Špagety po našem

Druhý den jsou ještě lepší, chutě se propojí.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Vaříme express /25.02.14
Nadívanica

Nadívanica

Manželka ji připravuje nejen o Velikonocích.


Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Vaříme express /28.03.17
Poctivé chlupaté knedlíky

Poctivé chlupaté knedlíky

Podáváme se zelím a pečeným masem.

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Vaříme express /13.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu