Reklama
Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi
Fotogalerie:

Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Slámu je nejlepší smažit ve fritovacím hrnci.

Alena Housková, Vsetín

Ingredience

  • 1 starší houska
  • 150 ml mléko
  • 2 cibule
  • po 2 ks žlutá, červená a zelená paprika
  • 1 plechovka sterilovaná kukuřice
  • 400 g brambory
  • 600 g mleté vepřové maso
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhanka
  • podle chuti sůl a pepř
  • špetka mletého kmínu
  • trocha majoránky
  • 4 lžíce olej
  • podle potřeby olej na fritování

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Housku namočíme do mléka. Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky rozpůlíme, vyřízneme jádřince, omyjeme a nakrájíme na slabé proužky. Kukuřici scedíme. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nahrubo nastrouháme.

  2. Namočenou housku vymačkáme a smícháme s masem, polovinou nakrájené cibule, vejcem, strouhankou, osolíme a ochutíme pepřem, kmínem a majoránkou. Ze směsi připravíme koule o průměru asi 2 cm a smažíme na rozpáleném oleji ze všech stran. 

  3. V další pánvi rozpálíme olej a orestujeme zbylou cibuli. Pak do pánve přidáme papriku a kukuřici a dusíme asi 10 minut. Mezitím rozpálíme olej ve fritovacím hrnci a nastrouhané brambory fritujeme dozlatova.

  4. Bramborovou slámu upravíme na talíře, doprostřed dáme zeleninovou směs a na ni klademe masové koule. 


Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočkový salát

Čočkový salát

Podávám ho s čerstvým chlebem. Pavla Blechová, Hnátice
Vaříme express /14.02.11
Kuřecí prsa na hořčici

Kuřecí prsa na hořčici

Podobně můžeš připravit i jiné bílé maso.

Renata Tobolíková, Kroměříž

Vaříme express /30.06.15
Slané bleskovky

Slané bleskovky

Děti z nich vždycky mají radost.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /14.03.17
Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou

Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou

Kvalitní ryby kupuji přímo v rybárnách nebo v Makru, kde mají velký výběr.

Otto ...

Vaříme express /25.11.16
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Kmínové tyčinky

Kmínové tyčinky

Jsou výborné k vínku třeba na silvestra.
Michaela Krumerová, Opava
Vaříme express /08.01.09
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama