Reklama
Domácí langoše
Fotogalerie:

Domácí langoše

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jíme je s cukrem nebo s kečupem a se sýrem.
Lenka Půhonová, Praha

Ingredience

  • 1 lžička sůl
  • mléko
  • 1 droždí
  • 600 g mouka hladká
  • 1 vejce
  • cukr krupice

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Z mléka‚ cukru a droždí zaděláme kvásek a necháme vykynout. V míse smícháme mouku se solí‚ přilijeme kvásek‚ přidáme vejce a zpracujeme v hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Pak ho vyválíme na placku silnou 2 cm a vykrájíme kolečka (průměr 2 cm). Opět necháme chvíli kynout. Na pánvi rozehřejeme tuk a vkládáme vyválené placky. Smažíme z obou stran dozlatova.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlé těstoviny

Rychlé těstoviny

Výborné, rychlé, levné a nenáročné jídlo. Michaela Radvanovská, Příbram
Vaříme express /26.02.13
Česnekovo-sýrová pomazánka

Česnekovo-sýrová pomazánka

Pikantní pomazánka vhodná nejen na jednohubky.
Vaříme express /22.02.09
Mozzarella v bramborovém kabátku

Mozzarella v bramborovém kabátku

Plátky mozzarelly smažené v bramborovém těstíčku.
Vaříme express /21.05.17
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Vejce plněné lososovou pěnou

Vejce plněné lososovou pěnou

Podáváme je jako předkrm s pečivem.

Dalibor Marounek, Roudnice

Vaříme express /30.12.15
Miniválečky s uzeným masem

Miniválečky s uzeným masem

Dají se dochutit trochou směsi na barbecue.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /12.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu