K tomuto receptu se budu často vracet.
Vladimíra Machková, Frýdek-Místek
Ingredience
- 1 kg kuřecí prsní nebo stehenní řízky
- koření na gyros
- 3 lžíce kečup
- 1 lžíce škrobová moučka
- sůl a pepř podle chuti
- 6 stroužků česnek
- trocha olivového oleje
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí maso nakrájíme na proužky, posypeme kořením, přidáme kečup, škrobovou moučku, lehce osolíme a opepříme, vmícháme prolisovaný česnek a trochu zakápneme olivovým olejem. Necháme na pár hodin (nejlépe přes noc) odležet v lednici.
-
Potom maso osmažíme v rozpáleném oleji. Podáváme nejlépe s americkými brambory a s vařenou brokolicí smíchanou s bílým jogurtem a nastrouhanou nivou.