Můžeš je podávat i bez přílohy jako jednohubky.
Silvie Laskavá, Příbram
Ingredience
- 800 g malé brambory
- 2 lžíce olivový olej
- trocha hrubé soli
- 1/2 svazku čerstvý tymián
- 1 balení datle
- 1 hrst loupané mandle
- 150 g anglická slanina
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory omyjeme, vydrbeme kartáčkem, nakrájíme na poloviny a vložíme na plech. Nalijeme na ně olivový olej, osolíme a přidáme čerstvé bylinky, vše promícháme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 20 minut.
-
Mezitím z datlí vyjmeme pecky, do každé vložíme mandli, obalíme proužkem anglické slaniny a spojíme dřevěným napichovátkem. Slaninové balíčky vložíme do zapékací mísy a grilujeme asi 10 minut.
-
Vše posypeme bylinkami a společně s pečenými brambůrky podáváme.
Tip redakce
Jestliže ti vadí poněkud přeslazená chuť datlí, zkus je nahradit sušenými švestkami, jsou také dobré.