Rychlá minutka.
Lenka Nováková, Hradec Králové
Ingredience
- 2 plátky krkovice bez kosti
- 1 cibule
- dle potřeby sůl, pepř, ďábelské koření, sladká paprika
- 2 lžíce olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, podle chuti dáme ďábelské koření a zlehka posypeme sladkou paprikou.
-
Takto připravené maso dáme na rozpálený olej, lehce opečeme z obou stran a zasypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka. Malinko podlejeme vodou a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké.
-
Vyndáme plátky masa a vzniklou šťávu zahustíme moukou smíchanou s vodou. Vrátíme maso a necháme asi 2 minuty prohřát. Podáváme s hranolkami či kroketami.