Velmi jednoduché, třeba jako oběd na chalupě.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Ingredience
- 1 mladá cuketa
- 100 g ementálu
- 100 g šunky
- 2 vejce
- 250 ml mléka
- 6-8 lžic hladké mouky
- 1/2 lžičky podravky
- trocha soli a pepře
- na smažení olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Cuketu opláchneme, rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a zbytek nakrájíme na kostky. Ementál a šunku také nakrájíme na kostky a všechny ingredience střídavě napícháme na špejle.
-
2. V misce smícháme vejce, mléko, hladkou mouku a podravku na husté hladké těstíčko bez
hrudek. Podle chuti můžeme přidat špetku pepře a sůl. Jednotlivé špízy namáčíme do těstíčka a ihned smažíme ve větším množství horkého oleje, nejprve po jedné straně. -
3. Potom každý špíz přelijeme pomocí lžíce těstíčkem, ihned obrátíme a zvolna dosmažíme i po druhé straně dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.