Ingredience
- Hlavní suroviny
- 600 g cuketa
- 240 g mouka hladká
- 2 vejce
- 3 stroužky česnek
- 1 lžička majoránka
- dle potřeby olej na smažení
- špetka sůl a pepř
- 1 lžíce cukr moučkový
- 50 ml smetana
- 150 g majonéza
- z 1/2 plodu citronová šťáva
- Dip
- 1 lžíce kopr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve cuketu omyjeme a poté nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme hladkou mouku, vejce, prolisovaný česnek a dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Vše důkladně promícháme.
-
Na pánvi rozehřejeme olej. Ze směsi děláme placky a smažíme z obou stran asi 3 minuty. Upečené bramboráky ještě odložíme na ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
-
Potom si připravíme koprový dip. Do mísy nalijeme majonézu, přidáme jemně sekaný kopr, smetanu a přes cedník vymačkáme šťávu z 1/2 citronu. Podle vlastní chuti pak ještě dip osolíme, opepříme a případně osladíme.