Reklama
Cuketové bramboráky s koprovým dipem
Fotogalerie:

Cuketové bramboráky s koprovým dipem

Petr Červenka

Třebíč
Jestliže ti nechutná kopr, nasekej do dipu petrželku, pažitku nebo řapíkatý celer.
Petr Červenka, Třebíč

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 600 g cuketa
  • 240 g mouka hladká
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžička majoránka
  • dle potřeby olej na smažení
  • špetka sůl a pepř
  • 1 lžíce cukr moučkový
  • 50 ml smetana
  • 150 g majonéza
  • z 1/2 plodu citronová šťáva
  • Dip
  • 1 lžíce kopr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve cuketu omyjeme a poté nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme hladkou mouku, vejce, prolisovaný česnek a dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Vše důkladně promícháme.
  2. krok2 Na pánvi rozehřejeme olej. Ze směsi děláme placky a smažíme z obou stran asi 3 minuty. Upečené bramboráky ještě odložíme na ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
  3. krok3 Potom si připravíme koprový dip. Do mísy nalijeme majonézu, přidáme jemně sekaný kopr, smetanu a přes cedník vymačkáme šťávu z 1/2 citronu. Podle vlastní chuti pak ještě dip osolíme, opepříme a případně osladíme.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chilli směs

Chilli směs

Zkus tuto dobrotu. Jitka Bajerová, Hostěnice
Vaříme express /17.11.13
Šlehaný tvaroh s borůvkami

Šlehaný tvaroh s borůvkami

Borůvkové poháry se šlehaným tvarohem jsem poprvé připravovala na oslavu desátých ...
Vaříme express /05.06.13
Špagety po našem

Špagety po našem

Druhý den jsou ještě lepší, chutě se propojí.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Vaříme express /25.02.14
Kuskus se zeleninou a jogurtem

Kuskus se zeleninou a jogurtem

Ačkoliv jsem už v důchodovém věku, ještě stále docházím na půl úvazku do ...
Vaříme express /23.06.08
Rychlé plněné papriky

Rychlé plněné papriky

Rychlá večeře, která je u nás doma velmi oblíbená.

Soňa Maková, Jevíčko

Vaříme express /18.10.12
Slaní šneci z listového těsta

Slaní šneci z listového těsta

Příjemné pohoštění k vínu, pivu i nealku. 
Dagmar Hrubantová,
Nové Jirny
...
Vaříme express /28.12.10
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama