Reklama
Reklama
Cuketové bramboráky s koprovým dipem
Fotogalerie:

Cuketové bramboráky s koprovým dipem

Petr Červenka

Třebíč
Jestliže ti nechutná kopr, nasekej do dipu petrželku, pažitku nebo řapíkatý celer.
Petr Červenka, Třebíč

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 600 g cuketa
  • 240 g mouka hladká
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžička majoránka
  • dle potřeby olej na smažení
  • špetka sůl a pepř
  • 1 lžíce cukr moučkový
  • 50 ml smetana
  • 150 g majonéza
  • z 1/2 plodu citronová šťáva
  • Dip
  • 1 lžíce kopr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve cuketu omyjeme a poté nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme hladkou mouku, vejce, prolisovaný česnek a dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Vše důkladně promícháme.
  2. krok2 Na pánvi rozehřejeme olej. Ze směsi děláme placky a smažíme z obou stran asi 3 minuty. Upečené bramboráky ještě odložíme na ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
  3. krok3 Potom si připravíme koprový dip. Do mísy nalijeme majonézu, přidáme jemně sekaný kopr, smetanu a přes cedník vymačkáme šťávu z 1/2 citronu. Podle vlastní chuti pak ještě dip osolíme, opepříme a případně osladíme.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nesmažený sýr

Nesmažený sýr

Neroztéká se, nepřipaluje, je rychle hotový a moc dobrý. Otta Plášek, Brno
Vaříme express /09.11.10
Pórková polévka s ředkvičkami

Pórková polévka s ředkvičkami

Připravená během chvilky.

Jitka Chlumecká, Odry

Vaříme express /19.01.16
Krémová brokolicová polévka s krutony na česnekovém másle

Krémová brokolicová polévka s krutony na česnekovém másle

Výborná polévka z brokolice.

Martina Valentová, Holice

Vaříme express /24.07.13
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Skvělá pochoutka je na stole co by dup.
Martina Vrbová, Olomouc
Vaříme express /20.10.09
Masíčko v pita chlebu

Masíčko v pita chlebu

Opravdu super jídlo a je to rychlovka!
Libuše Hlaváčová, Brno
Vaříme express /17.12.10
Pizza od naší sousedky

Pizza od naší sousedky

Náplň je jen na tobě, pizza je skvělá se žampiony, sušenou šunkou i s ananasem.

...

Vaříme express /27.07.17
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama