Reklama
Reklama
Cuketové bramboráky s koprovým dipem
Fotogalerie:

Cuketové bramboráky s koprovým dipem

Petr Červenka

Třebíč
Jestliže ti nechutná kopr, nasekej do dipu petrželku, pažitku nebo řapíkatý celer.
Petr Červenka, Třebíč

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 600 g cuketa
  • 240 g mouka hladká
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžička majoránka
  • dle potřeby olej na smažení
  • špetka sůl a pepř
  • 1 lžíce cukr moučkový
  • 50 ml smetana
  • 150 g majonéza
  • z 1/2 plodu citronová šťáva
  • Dip
  • 1 lžíce kopr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve cuketu omyjeme a poté nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme hladkou mouku, vejce, prolisovaný česnek a dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Vše důkladně promícháme.
  2. krok2 Na pánvi rozehřejeme olej. Ze směsi děláme placky a smažíme z obou stran asi 3 minuty. Upečené bramboráky ještě odložíme na ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
  3. krok3 Potom si připravíme koprový dip. Do mísy nalijeme majonézu, přidáme jemně sekaný kopr, smetanu a přes cedník vymačkáme šťávu z 1/2 citronu. Podle vlastní chuti pak ještě dip osolíme, opepříme a případně osladíme.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rohlíky na jehle

Rohlíky na jehle

Jako přílohu si k nim dávám zeleninový salát. Bohumil Křenek, Most
Vaříme express /04.09.09
Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Milena Jančíková ml., Ústí nad Labem

Vaříme express /24.01.19
Kuřecí maso s červenými fazolemi a cibulí

Kuřecí maso s červenými fazolemi a cibulí

Rychle hotová jemně pikantní večeře.
Vaříme express /27.08.13
Veselé muchomůrky

Veselé muchomůrky

Obarvená vejce je možné zpracovat různě.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /07.03.17
Hrk hrk buchta

Hrk hrk buchta

Místo mandarinek také velmi ráda používám ananasový kompot.

Kateřina ...

Vaříme express /22.08.17
Jitrnicová pomazánka

Jitrnicová pomazánka

Na měkkém chlebíčku s jarní cibulkou prostě nemá chybu.
Jana Heinová, ...
Vaříme express /09.03.09
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama