Reklama
Cuketové bramboráky s koprovým dipem
Fotogalerie:

Cuketové bramboráky s koprovým dipem

Petr Červenka

Třebíč
Jestliže ti nechutná kopr, nasekej do dipu petrželku, pažitku nebo řapíkatý celer.
Petr Červenka, Třebíč

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 600 g cuketa
  • 240 g mouka hladká
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžička majoránka
  • dle potřeby olej na smažení
  • špetka sůl a pepř
  • 1 lžíce cukr moučkový
  • 50 ml smetana
  • 150 g majonéza
  • z 1/2 plodu citronová šťáva
  • Dip
  • 1 lžíce kopr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve cuketu omyjeme a poté nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme hladkou mouku, vejce, prolisovaný česnek a dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Vše důkladně promícháme.
  2. krok2 Na pánvi rozehřejeme olej. Ze směsi děláme placky a smažíme z obou stran asi 3 minuty. Upečené bramboráky ještě odložíme na ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
  3. krok3 Potom si připravíme koprový dip. Do mísy nalijeme majonézu, přidáme jemně sekaný kopr, smetanu a přes cedník vymačkáme šťávu z 1/2 citronu. Podle vlastní chuti pak ještě dip osolíme, opepříme a případně osladíme.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šišky z mletého masa

Šišky z mletého masa

Zkus pro změnu také uzený sýr. Helena Macková, Vsetín
Vaříme express /17.06.14
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Prostě a jednoduše mňam – pochutnáš si!

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /20.10.17
Omáčka se šunkou a smetanou

Omáčka se šunkou a smetanou

Paprika dodá pěknou červenou barvu.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /15.10.15
Kuřecí plátky na olivách

Kuřecí plátky na olivách

Olivy jsou dost výrazné a často nechutnají dětem. Pro ně zvol raději variantu se ...

Vaříme express /22.09.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu