Reklama
Cuketová pomazánka s parmazánem
Fotogalerie:

Cuketová pomazánka s parmazánem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Potřené pečivo ještě posyp petrželkou.

Lenka Krupičková, Rakovník

Ingredience

  • 4 stroužky česnek
  • podle chuti sušené chilli papričky
  • 2 malé cukety
  • 2 jablka
  • 2-3 lžíce olivový olej
  • trocha soli
  • 4 lžíce strouhaný parmazán
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Chilli papričky rozdrtíme. Cukety oloupeme a vykrojíme jádřince (u mladých cuket není nutné). Dužinu nastrouháme nahrubo a vymačkáme. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu také nahrubo nastrouháme.

  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej, vsypeme nasekaný česnek s drcenými chilli papričkami a společně opečeme. Pak přisypeme nastrouhanou cuketu a jablka. Směs jemně osolíme a opékáme 3–5 minut.

  3. Do ještě teplé cuketo - vé směsi postupně vmícháme nastrouhaný parmazán a zakysanou smetanu. Pomazánku podáváme s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 11/2014 (23.9.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžové nudle se slaninou

Rýžové nudle se slaninou

Rýžové nudle mám ráda‚ protože jsou jemné‚ dobře stravitelné a hlavně raz ...
Vaříme express /17.05.11
Rizoto s tuňákem

Rizoto s tuňákem

Irena Gvozdková, Sušice

Vaříme express /02.02.18
Nakládané vepřové kotlety

Nakládané vepřové kotlety

Křehké, šťavnaté a voňavé

Uvařeno podle receptu Martiny Křivkové ze Zlína

Vaříme express /02.06.18
Pomazánka z hrášku

Pomazánka z hrášku

Ještě lepší je z čerstvého hrachu.

Alice Bydžovská, Nymburk

Vaříme express /09.04.16
Pomazánka z uzené parenici se šunkou

Pomazánka z uzené parenici se šunkou

Iveta Bílková, Kroměříž

Vaříme express /07.02.18
Pikantní kuřecí játra

Pikantní kuřecí játra

Výborné a rychlé jídlo.

Jana Králíčková, Návsí

Vaříme express /13.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu