Reklama
Cuketová pomazánka s cibulí
Fotogalerie:

Cuketová pomazánka s cibulí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vychlaď ji a podávej na grilovací párty, je to skvělá alternativa k masu a uzeninám.

Zdena Pazderová, Rakovník

Ingredience

  • 500 g mladých cuket
  • 200 g cibule
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 hřebíčky
  • 100 ml bílého vína
  • podle chuti sůl a pepř
  • k podávání bageta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cukety omyjeme a i se slupkou nakrájíme na tenké plátky. Cibule oloupeme a nasekáme na drobné kostičky.

  2. krok2

    Do hrnce nalijeme 100 ml vody a do ní dáme nakrájenou cibuli, cukr, tymián a hřebíček. Vše zamícháme a přivedeme k varu, na mírném ohni pak necháme vařit 10 minut.

  3. krok3

    Potom přidáme cuketu, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme vařit dalších asi 10 minut, dokud se zelenina nerozvaří. Průběžně promícháváme.

  4. Na závěr přilijeme do hrnce bílé víno a necháme dalších 10 minut probublávat bez pokličky, aby se víno odpařilo.

  5. Po ukončení vaření směs podle chuti osolíme a opepříme a necháme vychladnout.

  6. Bagetu nakrájíme na menší díly, podélně rozřízneme a opečeme nasucho na pánvi. Potom ji namažeme cuketovou pomazánkou.

Tip redakce

Pokud má tvoje rodina v oblibě výraznější chutě, zkus opečené krajíčky bagety nejdříve potřít česnekem a teprve potom pomazánkou.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pstruh s bylinkami a zeleninou

Pstruh s bylinkami a zeleninou

Zdravý oběd na horký den Podle receptu Hany Víškové z Kladna ...
Vaříme express /18.06.19
Celerovo-mrkvová pomazánka

Celerovo-mrkvová pomazánka

Podáváme s čerstvým pečivem.

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Vaříme express /20.09.16
Polévka z ovesných vloček

Polévka z ovesných vloček

Vyzkoušela jsem ji teprve nedávno. Je chutná‚ zdravá a nenáročná na přípravu.
...
Vaříme express /09.02.10
Zapečené kapustičky

Zapečené kapustičky

Když chci připravit něco rychlého na zub, většinou sáhnu po receptu s přípravou ...
Vaříme express /12.01.09
Šunkovo-sýrový štrúdl

Šunkovo-sýrový štrúdl

Jako pohoštění k vínu je dokonalý.

Andrea Vařechová, Hradec Králové

Vaříme express /13.05.16
Šunkové roličky

Šunkové roličky

Podávej s bramborovou kaší posypanou osmaženou cibulkou.

Eliška Herdzinová, Dolní ...

Vaříme express /09.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu