Reklama
Cuketová polévka
Fotogalerie:

Cuketová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdravou zeleninovou polévku krásně zjemní zakysaná smetana.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Ingredience

  • 500 g cukety
  • 1 cibule
  • 1 rohlík
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • dle chuti sůl
  • 1 lžička karí
  • 10 cm pórku
  • 1 zakysaná smetana
  • 3 stroužky česneku
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli a cuketu a rohlík nakrájíme na menší kostičky.

  2. Na lžíci oleje mírně osmažíme cibuli zároveň s hořčičným semínkem. Pak přidáme cuketu
    a ještě chvíli restujeme. Poté zalijeme asi půl litrem vody a dusíme přibližně 10 minut se solí
    a karí. Sundáme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. Poté vrátíme na sporák, zalijeme dalším půl litrem vody a přivedeme k varu.

  3. Mezitím na pánvi rozehřejeme druhou lžíci oleje a osmažíme na ní kostičky rohlíku. Pórek nakrájíme na jemná kolečka.

  4. Do vroucí polévky přidáme zakysanou smetanu, utřený česnek a pepř, v případě potřeby dochutíme ještě solí.

  5. Hotovou polévku nalijeme do talířů a teprve nakonec přidáme do jednotlivých porcí osmažený
    rohlík a ozdobíme je kolečky pórku.

Tip redakce

Nejen této cuketové, ale i jakékoli jiné zeleninové polévce dodá na chuti, když očištěnou zeleninu nejprve osmažíme a teprve pak ji zalijeme vodou a vaříme dle daného receptu.

Pošli recept! - Speciál - Levná kuchařka (20.1.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní kuřecí prsa

Pikantní kuřecí prsa

Tahle marináda patří k našim nejoblíbenějším. Irena Svitáková, Kolín
Vaříme express /19.06.17
Vajíčková pomazánka se šunkou

Vajíčková pomazánka se šunkou

Rychle hotová pomazánka, která zachutná hlavně dětem.

Lenka Gregová Hauptigová, ...

Vaříme express /30.06.13
Žampionové špecle

Žampionové špecle

Jsou vyrobené z krupice a vajec.
Veronika Muráňová,
České Budějovice
Vaříme express /20.02.10
Palačinky s párkem

Palačinky s párkem

Když v lednici zbudou párky, zkus tento recept.
Lenka Bočková, Horní Rápotice
...
Vaříme express /26.11.09
Jen počkej, zajíci!

Jen počkej, zajíci!

Mimořádně rychlé pohoštění, když je návštěva už za dveřmi.
Šárka ...
Vaříme express /10.11.11
Zapečený květák

Zapečený květák

Můžeš ho udělat i bez masa, je také dobrý.


Ivana Černá, Praha

Vaříme express /12.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu