Reklama
Cuketová omáčka
Fotogalerie:

Cuketová omáčka

Jiřina Nejepínská

Praha

Když si chceš pospat a zároveň stihnout připravit dobrý nedělní oběd.

Jiřina Nejepínská, Praha

Ingredience

  • 1 cibule
  • 20 g máslo
  • 200 g kuřecí prsa
  • 1 menší cuketa
  • 150 ml vývar
  • 150 ml zakysaná smetana
  • sůl podle chuti
  • trocha pepře
  • trocha sladké papriky

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a přidáme kousky kuřecího masa. Přisypeme cuketu zbavenou slupky a nakrájenou na malé kostičky. Vše osmahneme a zalijeme vývarem. Necháme chvíli dusit a pak přilijeme zakysanou smetanu.

  2. Vše ještě povaříme a dochutíme dle potřeby solí‚ pepřem a sladkou paprikou. Podáváme nejlépe s kynutým houskovým knedlíkem.

Pošli recept! - Speciál - Drůbeží hody (20.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Směs na toastech

Směs na toastech

Tuto jednoduchou pochoutku připravuji jako dietní večeři, nebo když je venku velké teplo,...
Vaříme express /17.09.13
Petrželový krém

Petrželový krém

Místo jíšky lze polévku zahustit bramborovou kaší.

Klára Dolanská, Písek

Vaříme express /14.06.15
Brynzové pirohy

Brynzové pirohy

Slovenské jídlo oblíbené okolo Tater‚ kde jsem se ho naučila.
Renata Ryšlinková, ...
Vaříme express /24.05.11
Krémová mňamka

Krémová mňamka

Dělám ji i tříletému synovi.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /11.02.17
Červená čočka na smetaně

Červená čočka na smetaně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /25.02.19
Hejk v těstíčku

Hejk v těstíčku

Iva Trhoňová, Mouchnice

Vaříme express /02.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu