Reklama
Cuketa v těstíčku a mandlích
Fotogalerie:

Cuketa v těstíčku a mandlích

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mandle jsou hezky křupavé.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 100 g hladké celozrnné mouky
  • 1 lžička solamylu
  • 2-3 žloutky
  • trocha vlažné vody
  • 1 mladá cuketa
  • trocha soli
  • podle chuti koření (já jsem použila Hungaria, citronový pepř a Adamova žebra)
  • 50 g plátků mandlí
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, solamylu, žloutků a vody vyšleháme hustější těstíčko. Podle potřeby přidáme vodu nebo mouku.

  2. Cuketu nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Pak ji osušíme papírovou útěrkou a posypeme kořením. Každé kolečko obalíme v mouce, pak je vložíme do těstíčka.     

  3. Rozehřejeme olej. Vždy dospodu cukety už obalené v těstíčku nalepíme několik plátků mandlí a trochu jich dáme i na vrchní stranu. Smažíme je dorůžova z obou stran. Podáváme se zeleninou, takto připravená cuketa může být i sama přílohou.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechový chléb

Ořechový chléb

S máslem a medem je to hotový zázrak! Ester Witasová, Hnojník
Vaříme express /14.06.11
Těstoviny s chilli

Těstoviny s chilli

Těstovinový salát k večeři pro dva zamilované jistě přijd vhod.
Věra Georgievová, ...
Vaříme express /13.10.08
Pappardelle s rajčátky

Pappardelle s rajčátky

Rudolf Staněk, Tábor

Vaříme express /19.06.18
Čokoládový cheesecake

Čokoládový cheesecake

Nemusíš přidávat žádný cukr.

Kamila Novotná, Kolín

Vaříme express /19.04.17
Smažená treska

Smažená treska

Ryba ve zlatém župánku, zeleném pelíšku a ozdobená zdravým šperkem je moje specialita....
Vaříme express /12.01.09
Kuřecí špíz s omáčkou satay

Kuřecí špíz s omáčkou satay

Podle receptu

Ivy Pasekové z Třince

Vaříme express /20.06.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu