Dá se jíst třeba i s chlebem k večeři.
Iveta Krištofová, Sebranice
Ingredience
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 250 g párky nebo měkký salám
- sojová omáčka
- olej
- sůl a pepř podle chuti
- kečup
- 1 zelená paprika
- 3 rajčata
- 3 stroužky česnek
- 1/2 balíčku makarony
- petržel nať
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Omytou a oloupanou cuketu bez dužiny nakrájíme na malé kostičky, taktéž párky nebo salám, cibuli na hrubo. Na oleji na pánvi opečeme párky (salám), s cibulí a cuketou.
-
Pokapeme trochou sojové omáčky, osolíme a opepříme. Podlijeme vodou a za občasného míchání dusíme doměkka. Přidáme nakrájená rajčata a papriku.
-
Jakmile je všechna zelenina měkká, přidáme kečup na zahuštění a prolisovaný česnek – ten nesmí chybět. Jako přílohu můžeme zvolit např. makarony, které jsem pro větší barevnost smíchala s nakrájenou petrželovou natí.