Reklama
Čtverečky s lososovou pěnou nebo krevetami
Fotogalerie:

Čtverečky s lososovou pěnou nebo krevetami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Skvělé jednohubky nejen na silvestrovskou oslavu.

Alžběta Prchalová, Kolín

Ingredience

  • 100 g uzeného lososa
  • 200 g smetanové lučiny nebo žervé
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g malých loupaných krevet
  • 3 lžíce majolky
  • 1 lžička kečup
  • 1 lžička cukru
  • podle chuti sůl
  • 1 balení bílého toastového chleba
  • Na ozdobu:
  • 1/2 okurky
  • kopr
  • rukola
  • zrníčka granátového jablka

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Uzeného lososa rozmixujeme, přidáme lučinu nebo žervé a citronovou šťávu a vše vyšleháme dohladka. Čerstvý kopr můžeme přidat přímo do pěny. Solit nyní nemusíme.

  2. krok2

    Krevety vložíme do vroucí osolené vody a necháme 1–2 minuty povařit. Pak je slijeme a necháme vychladnout. Majolku smícháme s kečupem, cukrem, špetkou soli a citronovou šťávou. Přidáme studené krevety a zamícháme.

  3. krok3

    Z toastového chleba odkrojíme kůrky a plátky rozkrojíme na čtvrtky. Na čtverečky nanášíme buď lososovou pěnu, plátek okur- ky a zdobíme koprem, nebo krevetovou směs, rukolu a zdobíme granátovým jablkem.

Tip redakce

Budeš-li dělat variantu s krevetami, pamatuj, že i ty superčerstvé se hodně rychle kazí. Pokud je tedy nebudeš zpracovávat v den nákupu, alespoň jim odstraň hlavičky – ty totiž zkáze podléhají nejdřív. Nevyloupané ocásky pak ještě v chladničce den dva vydrží.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelínová pomazánka

Hermelínová pomazánka

Máme rádi sýry a hermelín vede! Připravujeme z něj skvělou pomazánku
Vaříme express /28.02.09
Grilovaná klobása s kečupovým dipem

Grilovaná klobása s kečupovým dipem

Nedávno jsem u nás v obchodě objevil tuto chutnou ostrou klobásu. Protože mám rád, když...
Vaříme express /16.12.10
Teplá pórková pomazánka

Teplá pórková pomazánka

Lída Holubová, Pelhřimov

Vaříme express /17.02.18
Smažený pórek

Smažený pórek

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /21.06.19
Míchaný salát se smetanou

Míchaný salát se smetanou

Tento osvěžující salát se hodí jako příloha k hlavnímu jídlu, přijde ...
Vaříme express /15.12.10
Kousky s adžikou

Kousky s adžikou

Nejlepší přílohou je vařená rýže.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /09.06.16
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama