Reklama
Čtverečky s lososovou pěnou nebo krevetami
Fotogalerie:

Čtverečky s lososovou pěnou nebo krevetami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Skvělé jednohubky nejen na silvestrovskou oslavu.

Alžběta Prchalová, Kolín

Ingredience

  • 100 g uzeného lososa
  • 200 g smetanové lučiny nebo žervé
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g malých loupaných krevet
  • 3 lžíce majolky
  • 1 lžička kečup
  • 1 lžička cukru
  • podle chuti sůl
  • 1 balení bílého toastového chleba
  • Na ozdobu:
  • 1/2 okurky
  • kopr
  • rukola
  • zrníčka granátového jablka

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Uzeného lososa rozmixujeme, přidáme lučinu nebo žervé a citronovou šťávu a vše vyšleháme dohladka. Čerstvý kopr můžeme přidat přímo do pěny. Solit nyní nemusíme.

  2. krok2

    Krevety vložíme do vroucí osolené vody a necháme 1–2 minuty povařit. Pak je slijeme a necháme vychladnout. Majolku smícháme s kečupem, cukrem, špetkou soli a citronovou šťávou. Přidáme studené krevety a zamícháme.

  3. krok3

    Z toastového chleba odkrojíme kůrky a plátky rozkrojíme na čtvrtky. Na čtverečky nanášíme buď lososovou pěnu, plátek okur- ky a zdobíme koprem, nebo krevetovou směs, rukolu a zdobíme granátovým jablkem.

Tip redakce

Budeš-li dělat variantu s krevetami, pamatuj, že i ty superčerstvé se hodně rychle kazí. Pokud je tedy nebudeš zpracovávat v den nákupu, alespoň jim odstraň hlavičky – ty totiž zkáze podléhají nejdřív. Nevyloupané ocásky pak ještě v chladničce den dva vydrží.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka z tresčích jater

Pomazánka z tresčích jater

Hodí se třeba jako zdravá večeře. Marie Ospalíková, Kroměříž
Vaříme express /16.10.15
Kuřecí mňamka z Vysočiny

Kuřecí mňamka z Vysočiny

Můžeš podávat zatepla k obědu nebo zastudena jako předkrm.

Marie Šulová, Měřín

Vaříme express /14.01.13
Minutka po škole

Minutka po škole

Výborná pochoutka, umím ji od svého táty.

Vlastimil Jelínek, Stará Boleslav

Vaříme express /23.06.15
Pečená ovesná kaše

Pečená ovesná kaše

Snídáte rádi ovesnou kaši? Zkuste si ji i upéct! Pečená kaše je zdravá varianta ...

Vaříme express /23.07.12
Bramborová pánev

Bramborová pánev

Výborné jídlo za malou chvilku.

Veronika Marková, Rakovník

Vaříme express /01.08.13
Veka plněná kuřecím masem

Veka plněná kuřecím masem

Nepřipravuj jen stále stejné chlebíčky.
Lenka Březková, Rožmitál
Vaříme express /23.07.10
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama