Reklama
Čtverečky s lososovou pěnou nebo krevetami
Fotogalerie:

Čtverečky s lososovou pěnou nebo krevetami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Skvělé jednohubky nejen na silvestrovskou oslavu.

Alžběta Prchalová, Kolín

Ingredience

  • 100 g uzeného lososa
  • 200 g smetanové lučiny nebo žervé
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g malých loupaných krevet
  • 3 lžíce majolky
  • 1 lžička kečup
  • 1 lžička cukru
  • podle chuti sůl
  • 1 balení bílého toastového chleba
  • Na ozdobu:
  • 1/2 okurky
  • kopr
  • rukola
  • zrníčka granátového jablka

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Uzeného lososa rozmixujeme, přidáme lučinu nebo žervé a citronovou šťávu a vše vyšleháme dohladka. Čerstvý kopr můžeme přidat přímo do pěny. Solit nyní nemusíme.

  2. krok2

    Krevety vložíme do vroucí osolené vody a necháme 1–2 minuty povařit. Pak je slijeme a necháme vychladnout. Majolku smícháme s kečupem, cukrem, špetkou soli a citronovou šťávou. Přidáme studené krevety a zamícháme.

  3. krok3

    Z toastového chleba odkrojíme kůrky a plátky rozkrojíme na čtvrtky. Na čtverečky nanášíme buď lososovou pěnu, plátek okur- ky a zdobíme koprem, nebo krevetovou směs, rukolu a zdobíme granátovým jablkem.

Tip redakce

Budeš-li dělat variantu s krevetami, pamatuj, že i ty superčerstvé se hodně rychle kazí. Pokud je tedy nebudeš zpracovávat v den nákupu, alespoň jim odstraň hlavičky – ty totiž zkáze podléhají nejdřív. Nevyloupané ocásky pak ještě v chladničce den dva vydrží.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječný salát

Vaječný salát

Vojtěch Miláček, Praha
Vaříme express /20.03.18
Krůtí na oreganu

Krůtí na oreganu

Výborná minutka, která ani nedá moc práce. 

Libuše Hlaváčová, Brno 

Vaříme express /08.02.12
Kapustičky smažené v hrašce

Kapustičky smažené v hrašce

Hraška je výživná směs mletého hrachu a bezlepkových obilovin.

Jana ...

Vaříme express /08.08.17
Kuřecí maso na myslivecký způsob

Kuřecí maso na myslivecký způsob

Můžeme přidat trochu koření na divočinu.

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /27.03.16
Smetanové těstoviny s kukuřicí

Smetanové těstoviny s kukuřicí

Dají se obměňovat, třeba salám dát jiný.

Monika Kořístková, Hranice

Vaříme express /26.06.14
Zeleninový koláč

Zeleninový koláč

Vyhovuje mi, že těsto koupím už hotové.

Jarka Svatošová, Vsetín

Vaříme express /20.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama