Reklama
Čtverečky s lososovou pěnou nebo krevetami
Fotogalerie:

Čtverečky s lososovou pěnou nebo krevetami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Skvělé jednohubky nejen na silvestrovskou oslavu.

Alžběta Prchalová, Kolín

Ingredience

  • 100 g uzeného lososa
  • 200 g smetanové lučiny nebo žervé
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g malých loupaných krevet
  • 3 lžíce majolky
  • 1 lžička kečup
  • 1 lžička cukru
  • podle chuti sůl
  • 1 balení bílého toastového chleba
  • Na ozdobu:
  • 1/2 okurky
  • kopr
  • rukola
  • zrníčka granátového jablka

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Uzeného lososa rozmixujeme, přidáme lučinu nebo žervé a citronovou šťávu a vše vyšleháme dohladka. Čerstvý kopr můžeme přidat přímo do pěny. Solit nyní nemusíme.

  2. krok2

    Krevety vložíme do vroucí osolené vody a necháme 1–2 minuty povařit. Pak je slijeme a necháme vychladnout. Majolku smícháme s kečupem, cukrem, špetkou soli a citronovou šťávou. Přidáme studené krevety a zamícháme.

  3. krok3

    Z toastového chleba odkrojíme kůrky a plátky rozkrojíme na čtvrtky. Na čtverečky nanášíme buď lososovou pěnu, plátek okur- ky a zdobíme koprem, nebo krevetovou směs, rukolu a zdobíme granátovým jablkem.

Tip redakce

Budeš-li dělat variantu s krevetami, pamatuj, že i ty superčerstvé se hodně rychle kazí. Pokud je tedy nebudeš zpracovávat v den nákupu, alespoň jim odstraň hlavičky – ty totiž zkáze podléhají nejdřív. Nevyloupané ocásky pak ještě v chladničce den dva vydrží.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krémová polévka s liškami

Krémová polévka s liškami

Podle receptu Jiřiny Smékalové z Brna
Vaříme express /11.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Neznám nic jednoduššího.

Petra Hlaváčková, Brno

Vaříme express /25.02.14
Vepřová panenka plněná restovanými játry

Vepřová panenka plněná restovanými játry

Masitá dobrota

Alžběta Chodecká, Brno

Vaříme express /30.03.18
Gulášek  se žampiony

Gulášek se žampiony

S čerstvým chlebem je skvělý.

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /15.08.15
Křehké čtverečky

Křehké čtverečky

Do tvarohu se dají přidat také rozinky.

Olga Šimperová, Rajhrad

Vaříme express /24.08.17
Těstoviny se špenátem a fetou

Těstoviny se špenátem a fetou

V této podobě špenát chutná i dětem.

Alena Hrdličková, Praha

Vaříme express /24.07.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu