Reklama
Čočkový salát s vejci
Fotogalerie:

Čočkový salát s vejci

Petra Luňáková

Semily
Vynikající a zdravý salát z luštěniny.
Petra Luňáková, Semily

Ingredience

  • 1 balení čočka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka tymián
  • 3 okurka kyselá
  • 1 jablka
  • 100 g sýr
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • hrst kudrnka
  • 1 smetana zakysaná
  • 1 lžíce olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku namočíme na dvě hodiny do studené vody. Uvaříme doměkka v osolené vodě se špetkou tymiánu. Vejce uvaříme natvrdo.
  2. Na hrubším struhadle nastrouháme okurky, jablko a sýr. Cibuli, vejce a kudrnku posekáme nadrobno.
  3. Přidáme zchladlou čočku, smetanu, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Můžeme zakápnout olejem. Salát podáváme vychlazený. Pro pikantní variantu dáme místo jablka lžíci hořčice.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené plněné žampiony

Zapečené plněné žampiony

Když se před začátkem víkendu radíme, co připravíme k obědu, tohle jídlo chce ...
Vaříme express /23.12.09
Bramborová placka

Bramborová placka

Jednoduchá bašta, která tě zasytí.
Lenka Rybarová, Našiměřice
Vaříme express /24.02.10
Penne se zelím

Penne se zelím

Zajímavá netradiční chuť

Podle receptu Lady Salaškové z Prahy

Vaříme express /28.02.19
Tuňáková svačinka s okurkami

Tuňáková svačinka s okurkami

Můžeš ji ozdobit i červenou paprikou.

Pavlína Kotrbová, Jihlava


Vaříme express /15.10.15
Hermelín s brusinkami

Hermelín s brusinkami

Tahle pochoutka prostě nemá chybu.

Barbora Slánská, Chrudim

Vaříme express /09.01.14
Křupavé šneky

Křupavé šneky

Na oslavu to nejlepší občerstvení! Zachutnají každému.

Eliška Kajetánová, ...

Vaříme express /15.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu