Reklama
Čistozrnný toast se žampiony
Fotogalerie:

Čistozrnný toast se žampiony

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 6 krémových žampionů
  • podle potřeby olivový olej
  • trocha citronové šťávy
  • 2 plátky libovější uzené slaniny
  • 1 střední cibule
  • podle chuti drcený kmín
  • trocha soli a pepře
  • sekaná petrželová nať
  • 4 plátky čistozrnného chleba (koupíš v prodejnách se zdravou výživou nebo např. v Lidlu)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Krémové žampiony nakrájíme na silnější plátky a orestujeme  na olivovém oleji. Jemně je zakápneme citronovou šťávou, aby zůstaly světlé. Přidáme najemno nakrájenou slaninu a na nudličky nasekanou cibuli.

  2. Vše osmažíme a ochutíme drceným kmínem, nasekanou petrželovou natí, solí a pepřem. Důkladně promícháme a již nedusíme.

  3. Na nepřilnavé rozpálené pánvi nasucho opečeme asi 1/2 cm silné plátky čistozrnného chleba, a jakmile začnou obsažená zrníčka vonět, tak plátky otočíme  a opečeme je i z druhé strany.

  4. Plátky chleba poté necháme lehce vychladnout a navrstvíme na ně připravenou žampionovou směs. Vše bohatě posypeme nasekanou petrželovou natí. Podáváme jako chuťovku nebo rychlou večeři.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Neznám nic jednoduššího. Petra Hlaváčková, Brno
Vaříme express /25.02.14
Těstovinový salát s cuketou

Těstovinový salát s cuketou

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /27.10.19
Vepřové válečky s brukví

Vepřové válečky s brukví

Jsou vhodné i k večeři.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /01.10.17
Kapsy s olivami

Kapsy s olivami

Pokud náplň příliš neosolíš, můžeš kapsy před pečením posypat nahrubo mletou ...

Vaříme express /21.12.15
Kuskus na karí

Kuskus na karí

Kdo má rád, přidá hlívu nebo žampiony.

Lenka Kudrnová, Nejdek

Vaříme express /11.02.15
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Čím větší kloboučky, tím méně práce.

Pavel Štrougal, Ústí nad labem

Vaříme express /21.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu