Reklama
Čínské zelí s arašídy a rajčaty
Fotogalerie:

Čínské zelí s arašídy a rajčaty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Neobvyklá kombinace, která nás nadchla.

Johana Břežková, Praha

Ingredience

  • pro 4 osoby rýže
  • 1 cibule
  • 1 hlávka čínského zelí
  • 2 mrkve
  • 100 g nesolených pražených arašídů
  • 4 lžíce oleje
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce cukru krupice
  • špetka mleté skořice
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve si dáme vařit klasickým způsobem rýži. Zatímco se rýže vaří, pustíme se do přípravy zelí.

  2. krok2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Zelí nakrájíme na proužky. Mrkve očistíme a nastrouháme nahrubo. Arašídy překrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a mrkev a společně 3 minuty restujeme. Potom přidáme zelí a arašídy a restujeme ještě asi 3 minuty.

  3. krok3

    Přidáme rajčata, která jsme předtím překrájeli na menší kousky, balzamikový ocet, cukr, skořici
    a sůl. Přikryjeme poklicí a vše společně podusíme dalších 5 minut. Čínské zelí s arašídy a rajčaty podáváme s dušenou rýží.

Pošli recept! - Speciál - Levná kuchařka (20.1.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Plněné cuketové květy

Plněné cuketové květy

Je to spíš taková malá chuťovka, hodí se i pro lidi s bezlepkovou dietou. ...
Vaříme express /17.06.17
Cuketa v karí těstíčku

Cuketa v karí těstíčku

Úrodu máme letos velkou, tak přemýšlím, co s nimi.

Květa Kroupová, Praha


Vaříme express /01.01.16
Pomazánka z Moravanky

Pomazánka z Moravanky

Lehce pálivá, výborná pomazánka nejen k večeři.

Karolína Procházková, Pardubice

Vaříme express /07.02.13
Kotlety na smetaně

Kotlety na smetaně

Rychlý slavnostnější oběd, můžeme podávat se salátem.

Lucie Kirschnerová, Praha

Vaříme express /16.03.12
Linguine s kuřecími játry

Linguine s kuřecími játry

Tyhle trochu zploštělé ‚‚špagety‘‘ máme doma moc rádi. Místo kuřecích jater ...

Vaříme express /11.06.16
Párek v zavinovačce

Párek v zavinovačce

Zvládne každý začátečník.

Petra Dědinová, Dolní Hbity

Vaříme express /25.02.14
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama