Reklama
Čínské zelí s arašídy a rajčaty
Fotogalerie:

Čínské zelí s arašídy a rajčaty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Neobvyklá kombinace, která nás nadchla.

Johana Břežková, Praha

Ingredience

  • pro 4 osoby rýže
  • 1 cibule
  • 1 hlávka čínského zelí
  • 2 mrkve
  • 100 g nesolených pražených arašídů
  • 4 lžíce oleje
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce cukru krupice
  • špetka mleté skořice
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve si dáme vařit klasickým způsobem rýži. Zatímco se rýže vaří, pustíme se do přípravy zelí.

  2. krok2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Zelí nakrájíme na proužky. Mrkve očistíme a nastrouháme nahrubo. Arašídy překrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a mrkev a společně 3 minuty restujeme. Potom přidáme zelí a arašídy a restujeme ještě asi 3 minuty.

  3. krok3

    Přidáme rajčata, která jsme předtím překrájeli na menší kousky, balzamikový ocet, cukr, skořici
    a sůl. Přikryjeme poklicí a vše společně podusíme dalších 5 minut. Čínské zelí s arašídy a rajčaty podáváme s dušenou rýží.

Pošli recept! - Speciál - Levná kuchařka (20.1.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Jiřinčiny zelíčkovo–sýrové karbanátky

Jiřinčiny zelíčkovo–sýrové karbanátky

Nejlepší jsou ještě teplé, protože sýr se krásně roztéká. Jiřina ...
Vaříme express /17.03.10
Cuketový špíz

Cuketový špíz

Velmi jednoduché, třeba jako oběd na chalupě.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /11.09.16
Minutkový losos s paprikovými vločkami

Minutkový losos s paprikovými vločkami

Paprikové vločky jsou nahrubo drcené sušené papriky.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /15.09.15
Bramborové gnocchi s chřestem

Bramborové gnocchi s chřestem

Chřest kupuji na trzích.

Marta Janouchová, Hlinsko

Vaříme express /21.05.16
Závin s nivou a vlašskými ořechy

Závin s nivou a vlašskými ořechy

Dělám ho zpravidla, když čekám hosty, ale někdy si ho dáme i jen tak na večeři.

Dana...

Vaříme express /13.04.16
Žampionová polévka

Žampionová polévka

Tato polívka je u nás moc oblíbená a nemá chybu.
Romana Vlková, Hlinsko
Vaříme express /04.07.10
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama