Reklama
Cikánský chléb
Fotogalerie:

Cikánský chléb

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Pečený vepřový bůček podávaný s chlebem a cibulí se může stát jednoduchou večeří.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 800 g vepřový bok
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • sůl, pepř, kmín
  • 4 lžíce hořčice
  • 4 krajíce chléb

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřový bok opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do pekáče, posypeme solí, pepřem, kmínem a na plátky nakrájeným česnekem. Mírně podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme asi 45 minut, až je maso měkké.

  2. Krajíce chleba potřeme hořčicí, obložíme horkým upečeným bůčkem, pokapeme výpekem z pekáče, ozdobíme cibulí a podáváme nejlépe s čerstvou zeleninou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Podáváme stejně jako klasický hovězí tatarák s topinkami. Dalibor Marounek, Roudnice
Vaříme express /10.12.14
Jogurtová rychlovka

Jogurtová rychlovka

Upekly jsme ji s dcerkou Terezkou. A je dia.
Martina Bláhová, Podbořany
Vaříme express /23.01.11
Fazole s čínským zelím

Fazole s čínským zelím

Jsou dobré také s klobásou.

Kateřina Jasenská, Fryšták

Vaříme express /18.10.15
Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Cibuli restujeme pomalu, aby se uvolnil a zkaramelizoval cukr, který je v ní ...

Vaříme express /23.10.17
Petrželovo - rajčatová omáčka

Petrželovo - rajčatová omáčka

Pokrm můžeme připravit z čerstvých rajčat, ale příprava pak trvá déle.

...

Vaříme express /20.09.17
Smažené toasty

Smažené toasty

Eva Stará, Přibyslav

Vaříme express /19.04.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu