Pečený vepřový bůček podávaný s chlebem a cibulí se může stát jednoduchou večeří.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno
Ingredience
- 800 g vepřový bok
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- sůl, pepř, kmín
- 4 lžíce hořčice
- 4 krajíce chléb
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vepřový bok opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do pekáče, posypeme solí, pepřem, kmínem a na plátky nakrájeným česnekem. Mírně podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme asi 45 minut, až je maso měkké.
-
Krajíce chleba potřeme hořčicí, obložíme horkým upečeným bůčkem, pokapeme výpekem z pekáče, ozdobíme cibulí a podáváme nejlépe s čerstvou zeleninou.