Reklama
Cikánský chléb
Fotogalerie:

Cikánský chléb

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Pečený vepřový bůček podávaný s chlebem a cibulí se může stát jednoduchou večeří.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 800 g vepřový bok
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • sůl, pepř, kmín
  • 4 lžíce hořčice
  • 4 krajíce chléb

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřový bok opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do pekáče, posypeme solí, pepřem, kmínem a na plátky nakrájeným česnekem. Mírně podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme asi 45 minut, až je maso měkké.

  2. Krajíce chleba potřeme hořčicí, obložíme horkým upečeným bůčkem, pokapeme výpekem z pekáče, ozdobíme cibulí a podáváme nejlépe s čerstvou zeleninou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Omáčka z vepřových mozečků

Omáčka z vepřových mozečků

Můžeš přidat také stroužek česneku. Olga Šimperová, Rajhrad
Vaříme express /05.01.17
Tvarůžky s vejci

Tvarůžky s vejci

Super voňavá večeře pro labužníky.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /17.12.12
Krůtí  s pórkem

Krůtí s pórkem

Místo špaget můžeš zkusit i krátké těstoviny.

Jitka Horáčková, Zábřeh

Vaříme express /07.11.13
Závin s červenou cibulí

Závin s červenou cibulí

Před pečením ho můžeme posypat sezamem.

Veronika Marková, Český Těšín

Vaříme express /31.03.15
Těstoviny s růžičkovou kapustou

Těstoviny s růžičkovou kapustou

Kromě kapusty můžeš dát i jinou zeleninu.

Olga Šimperová, Rajhradice

Vaříme express /11.08.15
Nudle z pánve

Nudle z pánve

U nás velmi oblíbená večeře, zdravější než z bistra.

Lucie Kokojanová, Pelhřimov

Vaříme express /08.11.12
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama