Reklama
Reklama
„Cigánské“ placičky
Fotogalerie:

„Cigánské“ placičky

Dana Mikešová

Hovězí
Kdo má rád pikantní jídla, ten placičky ocení.
Dana Mikešová, Hovězí

Ingredience

  • 500 g maso kuřecí
  • 5 vejce
  • 5 lžic olej
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 lžička omáčka sojová
  • 1 lžička worcesterská omáčka
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička pepř
  • 5 lžic solamyl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Ze všech ingrediencí uděláme v misce lák a maso do něj vsypeme a promícháme.
  2. Na pánvičce (vhodný je lívanečník) si rozehřejeme olej a naběračkou nabíráme maso s lákem a vléváme do lívanečníku‚ kde nám vzniknou pěkné placičky. Smažíme dozlatova.
  3. Jako příloha jsou vhodné například vařené brambory nebo i bramborová kaše.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Výtečný hráškový krém

Výtečný hráškový krém

Tato polévka nejen zasytí, ale i zahřeje. Veronika Marková, Český Těšín
Vaříme express /12.01.14
Brokolice  zapečená  s bešamelem

Brokolice zapečená s bešamelem

Syn si donesl recept ze  školní jídelny. 

Blanka Novotná, Semily

Vaříme express /10.10.16
Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Podle receptu Kateřiny Kubíkové

Vaříme express /23.04.18
Gratinovaný pangas s mandlemi

Gratinovaný pangas s mandlemi

Mandlová krusta na rybě je vynikající.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /08.02.12
Bílá polévka

Bílá polévka

Vaříme ji často, všem chutná.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /12.04.17
Bramborové řízečky

Bramborové řízečky

Přestože tento recept vypadá jednoduše, je to neuvěřitelná pochoutka.
Jarmila ...
Vaříme express /13.08.08
 

Nejnovější

Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu Lucie Hrabánkové z Liberce
Za pár korun /21.03.19
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Cikánský guláš ze zvěřiny

Cikánský guláš ze zvěřiny

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /21.03.19
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama