Cibule se dá připravit na mnoho způsobů.
Monika Hanzelová, Vsetín
Ingredience
- Ingredience
- 2 vejce
- 250 ml mléko
- 300 ml pivo
- sůl a pepř podle chuti
- 400 g hladká mouka
- 4 velké cibule
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce rozšleháme s mlékem a pivem, dochutíme solí a pepřem, nakonec přisypeme 200 g mouky a vše dobře promícháme, aby vzniklo hladké těstíčko.
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na asi 1 cm silné kroužky, které namáčíme do mísy s vodou. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a do prázdné misky nasypeme zbytek hladké mouky (200 g). Vlhké cibulové kroužky obalíme v misce s moukou, poté v těstíčku, poté opět v mouce, znovu v těstíčku a až potom je smažíme dozlatova. Podáváme teplé i studené.