Ingredience
- 300 g cibule
- 4 lžíce máslo
- 2 lžíce mouka hladká
- 1,5 l voda
- 1,5 kostky bujón
- dle chuti sůl
- 1/2 lžičky pepř
- 6 plátků chléb toastový
- dle potřeby olej na smažení
- 100 g sýr tvrdý
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli oloupeme a pokrájíme na tenká půlkolečka.
-
Rozehřejeme máslo, cibuli necháme zesklovatět, poprášíme moukou a zalijeme studenou vodou. Přidáme bujon, nejlépe extra silný hovězí, a povaříme asi 10 minut.
-
Nakonec uvařenou polévku ještě osolíme a opepříme podle chuti.
-
Z toastového chleba vykrájíme skleničkou kolečka, která osmahneme na rozpáleném oleji. Na každou porci polévky položíme těsně před podáváním osmahnuté toastové kolečko a hojně posypeme nastrouhaným sýrem.
TIP: Ani česnek cibulačce neuškodí, klidně 1–2 rozetřené stroužky do připravené polévky vmíchej. Před podáváním přisyp pokrájenou cibulovou nať.