Reklama
Cibulačka se sýrem
Fotogalerie:

Cibulačka se sýrem

Libuše Králíková

Hradec Králové
Je vynikající nejen pro svou chuť, má i léčivé účinky. Pomáhá při nastydnutí a kašli.
Libuše Králíková, Hradec Králové

Ingredience

  • 300 g cibule
  • 4 lžíce máslo
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1,5 l voda
  • 1,5 kostky bujón
  • dle chuti sůl
  • 1/2 lžičky pepř
  • 6 plátků chléb toastový
  • dle potřeby olej na smažení
  • 100 g sýr tvrdý

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme a pokrájíme na tenká půlkolečka.
  2. Rozehřejeme máslo, cibuli necháme zesklovatět, poprášíme moukou a zalijeme studenou vodou. Přidáme bujon, nejlépe extra silný hovězí, a povaříme asi 10 minut.
  3. Nakonec uvařenou polévku ještě osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Z toastového chleba vykrájíme skleničkou kolečka, která osmahneme na rozpáleném oleji. Na každou porci polévky položíme těsně před podáváním osmahnuté toastové kolečko a hojně posypeme nastrouhaným sýrem.

    TIP: Ani česnek cibulačce neuškodí, klidně 1–2 rozetřené stroužky do připravené polévky vmíchej. Před podáváním přisyp pokrájenou cibulovou nať.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí vývar s bylinkovými noky

Kuřecí vývar s bylinkovými noky

Stojí za vyzkoušení. Helena Wiederlechnerová, Praha
Vaříme express /29.03.10
Meruňky se sýrem a ořechy

Meruňky se sýrem a ořechy

Pikantní a osvěžující dezert.

Zuzana Kudelková, Příbram

Vaříme express /13.08.16
Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Servíruj s bramborami a máš zdravou večeři.
Pavla Csejteyová, Netolice
Vaříme express /09.11.10
Vepřové na medu s kuskusem

Vepřové na medu s kuskusem

Můžeš přidat i další druhy zeleniny.

Jarmila Lípová, Havířov

Vaříme express /06.06.16
Tříbarevné hořcicové

Tříbarevné hořcicové

Jsou příjemně pikantní, všem chutnalo.

Ivana Černá, Praha 

Vaříme express /11.06.16
Těstoviny po zahradnicku

Těstoviny po zahradnicku

Díky smetanové omáčce nejsou suché, parmazán jim dodá výzarnější chuť.

Alice ...

Vaříme express /10.05.17
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama