Reklama
Reklama
Chřestové muffiny
Fotogalerie:

Chřestové muffiny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Marcely Vodové

Marcela Vodová, šéfredaktorka
Stará se o chod časopisu a celé redakce. „Někdy je těžké celý den koukat do počítače na ty dobroty, které nám na fotkách posíláte. Často neodolám a zkouším je pak doma.“

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 80 ml oleje + trocha na osmažení cibule
  • 12 stonků zeleného chřestu
  • 150 g hrubé mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 1 lžička soli
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 2 vejce
  • 180 ml mléka
  • 70 g tvrdého sýra

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na troše oleje necháme cibuli zesklovatět, na chvíli přidáme česnek, orestujeme, odstavíme a necháme vychladnout.

  2. krok2

    Chřest omyjeme, odkrájíme dřevnaté stonky, horní část s hlavičkou odkrojíme a dáme stranou. Zbytek chřestu nakrájíme na malá kolečka. Na 2 minuty je vhodíme do horké vody, ke konci k nim asi na půl minuty přihodíme i hlavičky. Po vaření je zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

  3. V míse smícháme mouky, prášek do pečiva, sůl a pepř a přidáme i okapaný chřest bez hlaviček. V jiné míse smícháme vejce, olej, mléko, cibuli s česnekem a sýr, který jsme nastrouhali na hrubém struhadle. Obě směsi spojíme dohromady a těstem naplníme košíčky na muffiny.

  4. Vršek ozdobíme jednou rozpůlenou chřestovou hlavičkou. Plech na muffiny vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme dozlatova asi 30 minut. Před podáváním necháme vychladnout.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Drůbeží játra po našem

Drůbeží játra po našem

Nedusí se dlouho, aby byla šťavnatá. Božena Kolářová, Pouště
Vaříme express /22.07.15
Těstoviny s nivovou omáčkou

Těstoviny s nivovou omáčkou

Připravujeme je na večeři.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /04.06.13
Lečo s játry a těstovinami

Lečo s játry a těstovinami

Lečo na trochu jiný způsob.
Michaela Herrmanová, Černá v Pošumaví
Vaříme express /17.10.11
Vláčný krém s čokoládou

Vláčný krém s čokoládou

I bez úmorného pečení se dá v teplém počasí pořádně mlsat!

Jana ...

Vaříme express /17.07.17
Zapečený květák

Zapečený květák

Můžeme připravit i z mraženého květáku.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /20.11.12
Gulášek  se žampiony

Gulášek se žampiony

S čerstvým chlebem je skvělý.

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /15.08.15
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama