Reklama
Chřestové muffiny
Fotogalerie:

Chřestové muffiny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Marcely Vodové

Marcela Vodová, šéfredaktorka
Stará se o chod časopisu a celé redakce. „Někdy je těžké celý den koukat do počítače na ty dobroty, které nám na fotkách posíláte. Často neodolám a zkouším je pak doma.“

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 80 ml oleje + trocha na osmažení cibule
  • 12 stonků zeleného chřestu
  • 150 g hrubé mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 1 lžička soli
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 2 vejce
  • 180 ml mléka
  • 70 g tvrdého sýra

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na troše oleje necháme cibuli zesklovatět, na chvíli přidáme česnek, orestujeme, odstavíme a necháme vychladnout.

  2. krok2

    Chřest omyjeme, odkrájíme dřevnaté stonky, horní část s hlavičkou odkrojíme a dáme stranou. Zbytek chřestu nakrájíme na malá kolečka. Na 2 minuty je vhodíme do horké vody, ke konci k nim asi na půl minuty přihodíme i hlavičky. Po vaření je zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

  3. V míse smícháme mouky, prášek do pečiva, sůl a pepř a přidáme i okapaný chřest bez hlaviček. V jiné míse smícháme vejce, olej, mléko, cibuli s česnekem a sýr, který jsme nastrouhali na hrubém struhadle. Obě směsi spojíme dohromady a těstem naplníme košíčky na muffiny.

  4. Vršek ozdobíme jednou rozpůlenou chřestovou hlavičkou. Plech na muffiny vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme dozlatova asi 30 minut. Před podáváním necháme vychladnout.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus s tofu

Kuskus s tofu

I méně zručný kuchař bude mít hned hotovo. Andrea Nowaková, Bohumín
Vaříme express /07.07.17
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Trošku jsem se bála, že chuť těstovin a hub nebude dobře ladit, ale překvapilo mě, že ...

Vaříme express /17.03.13
Thajské nudličky s houbama

Thajské nudličky s houbama

Pokaždé, když přemýšlím, jak rychle vykouzlit na talíři něco dobrého, jednoduchého ...
Vaříme express /07.11.08
Nakládaná krkovice

Nakládaná krkovice

Nejlepší přílohou k masu je čerstvý chléb a nějaký zeleninový salát. 

...
Vaříme express /02.08.16
Italské ořechové rizoto s krevetami

Italské ořechové rizoto s krevetami

Jiří Kostelek, Příbram

Vaříme express /12.02.18
Čokoládový cheesecake

Čokoládový cheesecake

Nemusíš přidávat žádný cukr.

Kamila Novotná, Kolín

Vaříme express /19.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu