Reklama
Chřestové muffiny
Fotogalerie:

Chřestové muffiny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Marcely Vodové

Marcela Vodová, šéfredaktorka
Stará se o chod časopisu a celé redakce. „Někdy je těžké celý den koukat do počítače na ty dobroty, které nám na fotkách posíláte. Často neodolám a zkouším je pak doma.“

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 80 ml oleje + trocha na osmažení cibule
  • 12 stonků zeleného chřestu
  • 150 g hrubé mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 1 lžička soli
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 2 vejce
  • 180 ml mléka
  • 70 g tvrdého sýra

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na troše oleje necháme cibuli zesklovatět, na chvíli přidáme česnek, orestujeme, odstavíme a necháme vychladnout.

  2. krok2

    Chřest omyjeme, odkrájíme dřevnaté stonky, horní část s hlavičkou odkrojíme a dáme stranou. Zbytek chřestu nakrájíme na malá kolečka. Na 2 minuty je vhodíme do horké vody, ke konci k nim asi na půl minuty přihodíme i hlavičky. Po vaření je zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

  3. V míse smícháme mouky, prášek do pečiva, sůl a pepř a přidáme i okapaný chřest bez hlaviček. V jiné míse smícháme vejce, olej, mléko, cibuli s česnekem a sýr, který jsme nastrouhali na hrubém struhadle. Obě směsi spojíme dohromady a těstem naplníme košíčky na muffiny.

  4. Vršek ozdobíme jednou rozpůlenou chřestovou hlavičkou. Plech na muffiny vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme dozlatova asi 30 minut. Před podáváním necháme vychladnout.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené těstoviny s jarními bylinkami

Zapečené těstoviny s jarními bylinkami

Jaro nabízí nové zajímavé ingredience. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Vaříme express /12.03.17
Krémová játrová omáčka

Krémová játrová omáčka

Za pár minut je hotové skvělé jídlo.
Vaříme express /25.12.13
Smetanový dip s brusinkami

Smetanový dip s brusinkami

Připravuji jej ke špízům z kuřecího a vepřového.

Vojtěch Miláček, ...

Vaříme express /27.07.16
Fazolky na špeku se smetanou

Fazolky na špeku se smetanou

Fazolky využívám dvěma způsoby. Vysévám je v dubnu ke starému plotu, který kouzelně ...
Vaříme express /06.08.08
Plněná vajíčka a rajčátka

Plněná vajíčka a rajčátka

Kolem silvestra máme doma plno návštěv. Scházíme se s příbuznými ...
Vaříme express /12.08.11
Bazalková pomazánka

Bazalková pomazánka

Milada Vavrošová, Ostrava-Plesná

Vaříme express /23.07.18
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama