Reklama
Chřest v palačince
Fotogalerie:

Chřest v palačince

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Chřest si žádný rok neodpustím, je to lahodná zelenina.

Dana Dvořáková, Zlín

Ingredience

  • 500 g zeleného chřestu
  • 250 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 400 ml mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst bylinek - pažitka, petržel, bazalka apod.
  • 150 g libové šunky
  • 150 g goudy
  • na vymazání zapékací mísy máslo

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Z chřestu odstraníme tvrdší konce, svážeme ho do svazku a necháme 5 minut lehce povařit
    v osolené vodě. Potom ho vyndáme a propláchneme studenou vodou (aby si zachoval barvu)
    a necháme dobře okapat.

  2. krok2

    Z hladké mouky, vajec, mléka a soli si připravíme řídké palačinkové těsto. Bylinky nasekáme
    a vmícháme do těsta. Na pánvi upečeme silnější palačinky.

  3. krok3

    Chřest obalíme plátkem šunky a položíme na palačinku. Palačinky zamotáme a vyskládáme
    vedle sebe do zapékací mísy, kterou jsme lehce vymazali máslem.

  4. Goudu nastrouháme na hrubé straně struhadla a zasypeme jí palačinky. Vložíme do trouby
    vyhřáté na 180 °C a zapékáme asi 20 minut.

Tip redakce

Ti, kteří mají alergii na lepek, mohou použít na přípravu palačinek bezlepkovou směs
Jizerka nebo pohankovou či rýžovou mouku. Není nutné ani vejce, stačí přidat víc mléka.

Pošli recept! 5/2016 (13.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninové gnocchi na víně

Zeleninové gnocchi na víně

Zkus místo masa přidat další druhy zeleniny, vzniknou zajímavé variace. Veronika ...
Vaříme express /29.06.15
Zapečená zelenina

Zapečená zelenina

Kdo má rád cuketu, nebude jistě zklamán.

Lenka Kokošková, Plzeň

Vaříme express /25.07.13
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /27.10.19
Bitočky v kysané smetaně

Bitočky v kysané smetaně

Jsou jednoduché a přitom výborné, zejména za horkých letních dní.

Alžběta ...

Vaříme express /21.02.14
Slaný štrůdl

Slaný štrůdl

Příprava štrůdlu je jednoduchá a rychlá a přitom výsledek vás určitě překvapí. ...

Vaříme express /22.02.13
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu