Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1969 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 79 g
Tuky 154 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si něžnou hedvábnou krémovou polévku s francouzským šarmem. Pohladí vás po jazyku!

Suroviny

sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
strouhaný
petrželka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Chřest omyjte. Bílé výhonky oloupejte celé, u zelených jen spodní třetinu. Dřevnaté konce odkrojte.

2

Slupky a odřezky vařte v 700 ml osolené vody s cukrem.

3

Vývar sceďte po asi 20 minutách. Bílý i zelený chřest nakrájejte na špalíčky, povařte asi 8 minut ve vývaru ze slupek a vyjměte.

4

Mouku osmahněte nasucho, až hezky zavoní (nesmí ztmavnout), a rozmíchejte s čerstvým máslem. Zalijte chřestovým vývarem a za stálého míchání přiveďte k varu.

5

Vařte mírným varem 15 minut.

6

Sejměte z plotny, v polévce rozšlehejte žloutky, osolte ji, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem.

7

Přidejte chřest a napůl ušlehanou smetanu; dále již nevařte! Podávejte posypané petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč