Reklama
Chlupaté knedlíky
Fotogalerie:

Chlupaté knedlíky

Pavlína Jírová

Všelibice
Vyzkoušej můj recept na bleskové knedlíky.
Pavlína Jírová, Všelibice

Ingredience

  • 2 brambory
  • 4 rohlíky
  • 1 lžička moučka škrobová
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory omyjeme‚ oloupeme a nastrouháme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a vše i se škrobovou moučkou dobře promícháme.
  2. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme kulaté knedlíky. Dáme je vařit do vroucí osolené vody (musí klesnout ke dnu‚ jinak je nutné do těsta ještě přidat bramboru).
  3. Až knedlíky vyplavou na hladinu, vaříme je ještě 5 minut a můžeme je vyndat. Nejlepší jsou tyto knedlíky se špenátem a pečeným vepřovým na česneku.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžové šišky s párkem

Rýžové šišky s párkem

Lída Holubová, Pelhřimov
Vaříme express /09.02.18
Vánoční šneci

Vánoční šneci

Šneci se u nás stali oblíbenou vánoční pochoutkou.
Šárka Váňová, Brno
Vaříme express /22.02.10
Nivová pomazánka

Nivová pomazánka

Nastrouháme  1 balíček nivy, přidáme majolku, lžičku hořčice, lžičku kečupu. ...
Vaříme express /13.04.18
Opilá jablka

Opilá jablka

Ovoce ve vinném těstíčku chutná jemně.
Jana Nováková, Praha
Vaříme express /20.02.10
Topinková pomazánka

Topinková pomazánka

Pikantní pomazánka z měkkého salámu je skvělá na topinky.

Lenka Šťastná, ...

Vaříme express /13.03.17
Kuřecí trhanice

Kuřecí trhanice

Pokud se vám často stává , že vám zbyde kus grilovaného kuřete, můžete vyzkoušet ...

Vaříme express /22.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu