Ingredience
- 300 g chléb tmavý
- 5 stroužků česnek
- 100 g sýr eidam
- 2 vejce
- 400-500 ml mléko
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 1 lžíce majoránka
- 100 g šunka
- 3 lžíce mouka špaldová
- 2 lžíce olej olivový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Starší chléb nastrouháme na hrubším struhadle‚ pak nastrouháme i česnek a sýr.
-
Přidáme vejce‚ mléko‚ pepř‚ sůl, majoránku‚ nakrájenou šunku, špaldovou mouku, olivový olej a vymícháme řidší těsto.
-
Mezitím zapneme vaflovač. Když je dostatečně zahřátý, dáváme do středu pečicí formy vždy asi 3 lžíce těsta a pečeme nasucho bez oleje. Vafle chutnají jako bramborák, přitom jsou téměř bez cholesterolu.