Reklama
Chlebová polévka
Fotogalerie:

Chlebová polévka

Barbora Žítková

Brno
Zkusila jsem uvařit polévku v podobném stylu, jako ji připravují v některých restauracích.
Barbora Žítková, Brno

Ingredience

  • petrželka
  • 1 stroužek česnek
  • kmín
  • 60 g zelenina kořenová
  • 1 cibule
  • 40 g máslo
  • 1 a 1/4 l mléko
  • paprika sladká mletá
  • 60 g fazolky zelené
  • 1 kulatý chleba

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

67 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Z chlebového bochánku odkrojíme horní vrstvu a lžící opatrně vydlabeme měkkou hmotu. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme chléb nakrájený na menší kousky.
  2. krok2
    Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Poté ji přidáme do hrnce společně s nadrobno nakrájenou cibulkou a rozmačkaným česnekem. Vše krátce osmahneme a poté zalijeme vodou.
  3. krok3
    Chuť polévce dodá lžička mleté sladké papriky. Při dalším kroku polévku osolíme, přidáme trochu kmín a va­říme tak dlouho, dokud se chléb nerozvaří. Nakonec do polévky přidáme nasekanou petrželku. Jednu porci polévky servírujeme ve vydlabaném chlebu. Ostatní podáváme běžně v talíři.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krkovička po farářsku

Krkovička po farářsku

Dopřejte si k obědu pořádnou flákotu. Martina Dostálková, Srch
Vaříme express /30.01.13
Zeleninový tatarák

Zeleninový tatarák

Zajímavý a netradiční předkrm.

Stanislava Hrbáčková, Přeštice

Vaříme express /13.06.14
Špízy s ovesnými vločkami

Špízy s ovesnými vločkami

Podáváme s pečivem a okurkovým salátem.

Lída Guková, Pacov

Vaříme express /12.09.12
Pangasius  na bylinkách

Pangasius na bylinkách

Nejlepší je s bramborovou kaší.
Jana Prokopová, Dolní Město
Vaříme express /23.12.11
Salát s meruňkami a ořechy

Salát s meruňkami a ořechy

Bude jemnější, když celer nastrouháš.

Katka Remešová, Ústí nad Labem

Vaříme express /27.08.16
Těstoviny s kuřecím

Těstoviny s kuřecím

Když zbude pečené kuře, dá se krásně zužitkovat.

Lucie Kalmusová, Ostrava

...
Vaříme express /24.04.17
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama