Reklama
Chlebová polévka
Fotogalerie:

Chlebová polévka

Barbora Žítková

Brno
Zkusila jsem uvařit polévku v podobném stylu, jako ji připravují v některých restauracích.
Barbora Žítková, Brno

Ingredience

  • petrželka
  • 1 stroužek česnek
  • kmín
  • 60 g zelenina kořenová
  • 1 cibule
  • 40 g máslo
  • 1 a 1/4 l mléko
  • paprika sladká mletá
  • 60 g fazolky zelené
  • 1 kulatý chleba

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

67 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Z chlebového bochánku odkrojíme horní vrstvu a lžící opatrně vydlabeme měkkou hmotu. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme chléb nakrájený na menší kousky.
  2. krok2
    Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Poté ji přidáme do hrnce společně s nadrobno nakrájenou cibulkou a rozmačkaným česnekem. Vše krátce osmahneme a poté zalijeme vodou.
  3. krok3
    Chuť polévce dodá lžička mleté sladké papriky. Při dalším kroku polévku osolíme, přidáme trochu kmín a va­říme tak dlouho, dokud se chléb nerozvaří. Nakonec do polévky přidáme nasekanou petrželku. Jednu porci polévky servírujeme ve vydlabaném chlebu. Ostatní podáváme běžně v talíři.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Americano

Americano

Na party, grilování nebo posezení s přáteli. Helena Votrubová, Karviná
Vaříme express /27.12.16
Zeleninový tatarák

Zeleninový tatarák

Zajímavý a netradiční předkrm.

Stanislava Hrbáčková, Přeštice

Vaříme express /13.06.14
Zapečené fazole

Zapečené fazole

Efektní jsou v malých miskách pro 1 porci.

Pavla Stoklasová, Praha

Vaříme express /17.10.16
Tekuté tvarůžky

Tekuté tvarůžky

Nezralé tvarůžky dej na pár dnů na teplé místo.
Lukáš Uher, Brno
Vaříme express /09.11.10
Smažené vaječné dukátky

Smažené vaječné dukátky

Jako nápoj doporučuji nějaký světlý ležák.

Hana Veselá, Žirovnice

Vaříme express /18.06.14
Topinky se sýrem

Topinky se sýrem

Lepší než obyčejné topinky.
Veronika Poláková, Třeboň
Vaříme express /08.05.11
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama