Ingredience
- petrželka
- 1 stroužek česnek
- kmín
- 60 g zelenina kořenová
- 1 cibule
- 40 g máslo
- 1 a 1/4 l mléko
- paprika sladká mletá
- 60 g fazolky zelené
- 1 kulatý chleba
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z chlebového bochánku odkrojíme horní vrstvu a lžící opatrně vydlabeme měkkou hmotu. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme chléb nakrájený na menší kousky.
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Poté ji přidáme do hrnce společně s nadrobno nakrájenou cibulkou a rozmačkaným česnekem. Vše krátce osmahneme a poté zalijeme vodou.
-
Chuť polévce dodá lžička mleté sladké papriky. Při dalším kroku polévku osolíme, přidáme trochu kmín a vaříme tak dlouho, dokud se chléb nerozvaří. Nakonec do polévky přidáme nasekanou petrželku. Jednu porci polévky servírujeme ve vydlabaném chlebu. Ostatní podáváme běžně v talíři.