Reklama
Chleboráky
Fotogalerie:

Chleboráky

Bára Marková

Podbořany
Mezi tímto chleborákem a bramborákem nikdo nepozná rozdíl!
Bára Marková, Podbořany

Ingredience

  • 500 ml vývar
  • 1/4 chléb starší
  • 2 vejce
  • 100 ml mléko
  • 6 lžic mouka polohrubá
  • 4 stroužky česnek
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka majoránka
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme vývar, do kterého na několik minut namočíme na kostičky nakrájený chleba. 
  2. Až celá směs trochu vychladne, rukama z chleba vymačkáme přebytečný vývar. Přidáme vejce, mléko, polohrubou mouku, prolisovaný česnek a koření. Kdo má rád, může přidat i kmín. Promícháme, děláme bramboráky a na rozpáleném oleji je smažíme dokřupava.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuličky na pórku

Kuličky na pórku

Smetana vše báječně zjemní. Irena Ivanova, Ostrava
Vaříme express /23.02.14
Květákové placičky s uzeninou

Květákové placičky s uzeninou

Dochuť špetkou muškátového oříšku.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Vaříme express /03.06.14
Lososovo-sýrová roláda

Lososovo-sýrová roláda

Roláda na talíři vypadá opravdu hezky a chutná ještě lépe, před svými hosty se s ní ...

Vaříme express /23.02.12
Gratinovaná vejce na cibuli se sýrem

Gratinovaná vejce na cibuli se sýrem

Báječná večeře, kterou servírují v zapékací misce přímo na stůl.

Hanka Bílá, ...

Vaříme express /31.07.12
Kuřecí placičky s mandlemi

Kuřecí placičky s mandlemi

Monika Kropáčová, Mariánské Lázně

Vaříme express /27.06.18
Cibulový čaj

Cibulový čaj

Moje přírodní protivirová kúra.
Jitka Hynečková, Praha
Vaříme express /09.03.09
 

Nejnovější

Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha
Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
Hruškové vafle

Hruškové vafle

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /18.08.18
Stehenní řízek s fazolkami

Stehenní řízek s fazolkami

Jitka Jirušová, Vodňany

Vaříme express /18.08.18
Košík s květinami

Košík s květinami

Podle receptu

Věry Matějíčkové z Plzně

Všehochuť /18.08.18
Slaný dort

Slaný dort

Nejen pro milovníky uzenin

Podle receptu Jiřiny Schneiderové z Vlašimi

Všehochuť /18.08.18
Brynzová pomazánka

Brynzová pomazánka

Podle receptu Aničky Maninské z Prahy

Všehochuť /18.08.18
Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy

Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna

Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama