Reklama
Chleboráky
Fotogalerie:

Chleboráky

Bára Marková

Podbořany
Mezi tímto chleborákem a bramborákem nikdo nepozná rozdíl!
Bára Marková, Podbořany

Ingredience

  • 500 ml vývar
  • 1/4 chléb starší
  • 2 vejce
  • 100 ml mléko
  • 6 lžic mouka polohrubá
  • 4 stroužky česnek
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka majoránka
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme vývar, do kterého na několik minut namočíme na kostičky nakrájený chleba. 
  2. Až celá směs trochu vychladne, rukama z chleba vymačkáme přebytečný vývar. Přidáme vejce, mléko, polohrubou mouku, prolisovaný česnek a koření. Kdo má rád, může přidat i kmín. Promícháme, děláme bramboráky a na rozpáleném oleji je smažíme dokřupava.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Paštika

Paštika

Mám ráda játrovky a tuhle dělám často. Magda Lacková, Domažličky
Vaříme express /01.03.13
Vepřový plátek s vajíčky

Vepřový plátek s vajíčky

Rychle a chutně na stůl.

Aneta Zahradníková, Rychnov nad Kněžnou

Vaříme express /24.04.12
Bagety s mletým masem

Bagety s mletým masem

Zkus různé náplně

Podle receptu Karolíny Slepičkové ze Šumperka

Vaříme express /21.07.18
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Zapečený chléb se šproty

Zapečený chléb se šproty

Když ti zbude starší pečivo.
Irena Schwarzová, Opava
Vaříme express /26.10.11
Chilli con carne

Chilli con carne

Zeleninové jídlo, které opravdu chutná.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Vaříme express /22.09.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu