Reklama
Chleboráky
Fotogalerie:

Chleboráky

Bára Marková

Podbořany
Mezi tímto chleborákem a bramborákem nikdo nepozná rozdíl!
Bára Marková, Podbořany

Ingredience

  • 500 ml vývar
  • 1/4 chléb starší
  • 2 vejce
  • 100 ml mléko
  • 6 lžic mouka polohrubá
  • 4 stroužky česnek
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka majoránka
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme vývar, do kterého na několik minut namočíme na kostičky nakrájený chleba. 
  2. Až celá směs trochu vychladne, rukama z chleba vymačkáme přebytečný vývar. Přidáme vejce, mléko, polohrubou mouku, prolisovaný česnek a koření. Kdo má rád, může přidat i kmín. Promícháme, děláme bramboráky a na rozpáleném oleji je smažíme dokřupava.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Topinky Arnošta z Pardubic

Topinky Arnošta z Pardubic

Tip, jak spotřebovat starší chléb. Kateřina Brožová, České Budějovice
Vaříme express /27.12.11
Křenovo-ořechová omáčka

Křenovo-ořechová omáčka

Omáčka má skvělou originální chuť.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /27.06.15
Česnekové jednohubky

Česnekové jednohubky

Dělám je velmi často, mají skvělou chuť.

Marta Černínová, Mokré Lazce


Vaříme express /14.12.15
Šneci se slaninou a sýrem

Šneci se slaninou a sýrem

Jsou v nich samé dobré věci, je to bašta!

David Petrovský, Otrokovice

Vaříme express /02.03.15
Palačinka s masovou směsí

Palačinka s masovou směsí

Místo klasické mouky můžeš použít celozrnnou.

Lucie Kulhavá, Žatec

Vaříme express /31.01.15
Liškové špagety

Liškové špagety

Vhodné i pro lidi, kteří nemohou smetanu. Sojanéza má trochu hustší konzistenci, je ...

Vaříme express /17.10.14
 

Nejnovější

Játra z divočáka s cuketou

Játra z divočáka s cuketou

Zdeněk Ondruch, Kroměříž
Za pár korun /21.11.18
Vdolky s anglickou slaninou

Vdolky s anglickou slaninou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Za pár korun /21.11.18
Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla

Miroslava Čiržová, Opava

Škola vaření /21.11.18
Plněné batáty se sýrem

Plněné batáty se sýrem

Ozdob jídlo bylinkami.

Podle receptu Elišky Trhanové z Loun

Zdravě a chutně /21.11.18
Pivní koláč z kynutého těsta

Pivní koláč z kynutého těsta

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /21.11.18
Paštika z hub a paprik

Paštika z hub a paprik

Pavla Teznerová, Chotěboř

Všehochuť /21.11.18
Vegetariánský burger

Vegetariánský burger

Skvělá svačina do školy.

Podle receptu Eriky Kolínové z Jihlavy

Všehochuť /21.11.18
Škvarkové pirohy

Škvarkové pirohy

K pivu jako stvořené!

Josef Vodička, Semily

Za pár korun /20.11.18
Srnčí žebra na česneku

Srnčí žebra na česneku

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /20.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama