Reklama
Chlapská dobrota
Fotogalerie:

Chlapská dobrota

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Ostrá delikatesa k pivu.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 4 balení zrající sýr Jihočeský SYREČEK
  • 100 ml nefiltrované světlé pivo
  • 3 ks střední cibule
  • chilli papričky ( 1x červená, 1x zelená, 1x žlutá)
  • 5 stroužků český česnek
  • 100 g máslo
  • dle chuti a potřeby sůl, pepř, celý kmín

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibule oloupeme společně s česnekem, nasekáme a následně rozmixujeme či rozetřeme na hustější kaši. Tuto směs vložíme do mísy a zalijeme pivem.

  2. krok2

    Zrající sýry nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme a přidáme společně se změklým máslem do mísy k cibulovo-česnekovo-pivnímu základu. Vše dobře promícháme a ještě lehce za pomocí ponorného mixéru zjemníme (dle naší potřeby a chuti).

  3. Očistíme si tři barevné varianty chilli papriček, zbavíme je semínek a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Vše poté přidáme do rozmixované směsi a dobře promícháme. Dle chuti a potřeby osolíme, opepříme a bohatě okmínujeme.

  4. Vzniklou „chlapskou dobrotu“ naplníme asi ze ¾ do menších sklenic s uzávěrem a necháme nejlépe dva dny uležet v teple. Následně přemístíme na chladné místo a konzumujeme po odchodu zbytku rodiny mimo domov v naprostém klidu, jedině tak si můžeme tuto dobrotu „chlapsky“ vychutnat bez narážek typu … „co že to tu tak smrdí“.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ta nejlepší pizza z „gumáků“

Ta nejlepší pizza z „gumáků“

Když nevíš, co se starším pečivem. Eva Kokešová, Praha
Vaříme express /07.04.16
Kobližky z tvarohu

Kobližky z tvarohu

Usmaž si snadno a rychle dobrý moučník!
Marie Orságová, Šternberk
Vaříme express /30.07.09
Zahradníkovy lasagne

Zahradníkovy lasagne

Při pečení musí povrch pěkně zezlátnout.

Terezie Kouřilová, Zlín

Vaříme express /06.09.16
Falešná dršťková

Falešná dršťková

Můj přítel má rád klasické české omáčky a polévky. Poctivá strava je prostě ...
Vaříme express /22.12.08
Hermelínovo-vaječný salát

Hermelínovo-vaječný salát

Nejlepší je, když se všechny ingredience chuťově dobře propojí, a to chce chvíli ...

Vaříme express /29.12.12
Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Mažu ji na bagetu, zdobím rajčetem.
Andrea Šebístková, Praha
Vaříme express /15.04.10
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama