Reklama
Chlapská dobrota
Fotogalerie:

Chlapská dobrota

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Ostrá delikatesa k pivu.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 4 balení zrající sýr Jihočeský SYREČEK
  • 100 ml nefiltrované světlé pivo
  • 3 ks střední cibule
  • chilli papričky ( 1x červená, 1x zelená, 1x žlutá)
  • 5 stroužků český česnek
  • 100 g máslo
  • dle chuti a potřeby sůl, pepř, celý kmín

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibule oloupeme společně s česnekem, nasekáme a následně rozmixujeme či rozetřeme na hustější kaši. Tuto směs vložíme do mísy a zalijeme pivem.

  2. krok2

    Zrající sýry nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme a přidáme společně se změklým máslem do mísy k cibulovo-česnekovo-pivnímu základu. Vše dobře promícháme a ještě lehce za pomocí ponorného mixéru zjemníme (dle naší potřeby a chuti).

  3. Očistíme si tři barevné varianty chilli papriček, zbavíme je semínek a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Vše poté přidáme do rozmixované směsi a dobře promícháme. Dle chuti a potřeby osolíme, opepříme a bohatě okmínujeme.

  4. Vzniklou „chlapskou dobrotu“ naplníme asi ze ¾ do menších sklenic s uzávěrem a necháme nejlépe dva dny uležet v teple. Následně přemístíme na chladné místo a konzumujeme po odchodu zbytku rodiny mimo domov v naprostém klidu, jedině tak si můžeme tuto dobrotu „chlapsky“ vychutnat bez narážek typu … „co že to tu tak smrdí“.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Prsíčka v karí rýži

Prsíčka v karí rýži

Maso má příjemnou nasládlou chuť. Lenka Stoulilová, Praha
Vaříme express /24.05.16
Šunkové rolky s hermelínem

Šunkové rolky s hermelínem

Kousky hermelínu zavinuté v šunce, obalené v trojobalu a do zlatova usmažené.

Pavel ...

Vaříme express /30.03.12
Bramborová kaše s povidly

Bramborová kaše s povidly

Vzpomínka na staré dobré časy.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Vaříme express /03.03.16
Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Vyzkoušej můj recept na bleskové knedlíky.
Pavlína Jírová, Všelibice
Vaříme express /30.07.09
Rizoto z vepřovky

Rizoto z vepřovky

Když tě tlačí čas, zachrání tě konzerva.
Ivana Táborská, Liberec
Vaříme express /14.09.10
Salát s meruňkami a ořechy

Salát s meruňkami a ořechy

Bude jemnější, když celer nastrouháš.

Katka Remešová, Ústí nad Labem

Vaříme express /27.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu