Reklama
Reklama
Chlapská dobrota
Fotogalerie:

Chlapská dobrota

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Ostrá delikatesa k pivu.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 4 balení zrající sýr Jihočeský SYREČEK
  • 100 ml nefiltrované světlé pivo
  • 3 ks střední cibule
  • chilli papričky ( 1x červená, 1x zelená, 1x žlutá)
  • 5 stroužků český česnek
  • 100 g máslo
  • dle chuti a potřeby sůl, pepř, celý kmín

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibule oloupeme společně s česnekem, nasekáme a následně rozmixujeme či rozetřeme na hustější kaši. Tuto směs vložíme do mísy a zalijeme pivem.

  2. krok2

    Zrající sýry nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme a přidáme společně se změklým máslem do mísy k cibulovo-česnekovo-pivnímu základu. Vše dobře promícháme a ještě lehce za pomocí ponorného mixéru zjemníme (dle naší potřeby a chuti).

  3. Očistíme si tři barevné varianty chilli papriček, zbavíme je semínek a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Vše poté přidáme do rozmixované směsi a dobře promícháme. Dle chuti a potřeby osolíme, opepříme a bohatě okmínujeme.

  4. Vzniklou „chlapskou dobrotu“ naplníme asi ze ¾ do menších sklenic s uzávěrem a necháme nejlépe dva dny uležet v teple. Následně přemístíme na chladné místo a konzumujeme po odchodu zbytku rodiny mimo domov v naprostém klidu, jedině tak si můžeme tuto dobrotu „chlapsky“ vychutnat bez narážek typu … „co že to tu tak smrdí“.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kmínová polévka s vejcem

Kmínová polévka s vejcem

Je hned hotová. Pavla Machytková, Ostrava-Poruba
Vaříme express /29.03.10
Kuřecí prsa v listovém těstě

Kuřecí prsa v listovém těstě

Kuřecí řízek je v této úpravě šťavnatý a rychle připravený.

Eva Rajhelová, Cheb

Vaříme express /16.07.13
Zapečená zelenina

Zapečená zelenina

Kdo má rád cuketu, nebude jistě zklamán.

Lenka Kokošková, Plzeň

Vaříme express /25.07.13
Párková očka

Párková očka

Křupavá párková očka jsou u nás už neodmyslitelnou součástí každé oslavy. ...
Vaříme express /31.05.10
Cuketová vaječina

Cuketová vaječina

Je vydatná, protože je v ní spousta zeleniny.
Květa Hošková, Vratimov
Vaříme express /27.09.11
Pomazánka z tvarohu a pivního sýra

Pomazánka z tvarohu a pivního sýra

Podle receptu Jany Holečkové z Jičína

Vaříme express /31.05.18
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama