Ostrá delikatesa k pivu.
Otto Plášek, Brno
Ingredience
- 4 balení zrající sýr Jihočeský SYREČEK
- 100 ml nefiltrované světlé pivo
- 3 ks střední cibule
- chilli papričky ( 1x červená, 1x zelená, 1x žlutá)
- 5 stroužků český česnek
- 100 g máslo
- dle chuti a potřeby sůl, pepř, celý kmín
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibule oloupeme společně s česnekem, nasekáme a následně rozmixujeme či rozetřeme na hustější kaši. Tuto směs vložíme do mísy a zalijeme pivem.
-
Zrající sýry nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme a přidáme společně se změklým máslem do mísy k cibulovo-česnekovo-pivnímu základu. Vše dobře promícháme a ještě lehce za pomocí ponorného mixéru zjemníme (dle naší potřeby a chuti).
-
Očistíme si tři barevné varianty chilli papriček, zbavíme je semínek a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Vše poté přidáme do rozmixované směsi a dobře promícháme. Dle chuti a potřeby osolíme, opepříme a bohatě okmínujeme.
-
Vzniklou „chlapskou dobrotu“ naplníme asi ze ¾ do menších sklenic s uzávěrem a necháme nejlépe dva dny uležet v teple. Následně přemístíme na chladné místo a konzumujeme po odchodu zbytku rodiny mimo domov v naprostém klidu, jedině tak si můžeme tuto dobrotu „chlapsky“ vychutnat bez narážek typu … „co že to tu tak smrdí“.