Reklama
Chalupářská omeleta
Fotogalerie:

Chalupářská omeleta

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Máme chalupu v Jeseníkách a při přípravě jídel často experimentujeme. Tak se jednou stalo, že už jsme neměli ve spíži skoro nic, jen chipsy a vajíčka. Moji maminku napadlo je spojit a vznikla tahle úžasná a rychlá dobrota.
Otakar Hrnčiřík, Ostrava

Ingredience

  • olej
  • sůl
  • 8-10 vejce
  • 1sáček chipsy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do větší mísy rozklepneme vejce, rozšleháme a osolíme. Přidáme chipsy a zlehka promícháme tak, aby všechny lupínky byly namočené.
  2. krok2
    Rozpálíme si na pánvi olej a vaječnou směs do ní vlijeme. Přikryjeme poklicí a smažíme na mírném ohni asi čtyři minuty.
  3. krok3
    Poté omeletu opatrně obrátíme a už bez poklice osmažíme ještě z druhé strany. Podáváme teplé nebo studené. Výbornou přílohou je kečup a čerstvá zelenina nebo zeleninový salát.

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborovo-špenátová tortilla

Bramborovo-špenátová tortilla

Do špenátu můžeš vmíchat prolisovaný česnek. Petra Hodašová, Praha
Vaříme express /20.04.15
Tuňákový salát

Tuňákový salát

Skvělá a zdravá pochoutka, jejíž příprava nezabere moc času.
Vaříme express /16.02.12
Bramborové krokety se sýrem

Bramborové krokety se sýrem

Oblíbeným a nenáročným jídlem jsou u nás bramborové krokety. Hodí se jako hlavní...

Vaříme express /22.08.12
Pórkový závin se slaninkou

Pórkový závin se slaninkou

Listové těsto se dá naplnit všemi možnými druhy náplní. Pórková vůbec není ...
Vaříme express /17.03.10
Nakládaná krkovice

Nakládaná krkovice

Nejlepší přílohou k masu je čerstvý chléb a nějaký zeleninový salát. 

...
Vaříme express /02.08.16
Nočky po italsku

Nočky po italsku

Vařím je, když je chuť na něco pikantního.
Lenka Bocková, Liberec
Vaříme express /24.12.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu