Reklama
Chalupářská játra
Fotogalerie:

Chalupářská játra

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • 700 g vepřových jater
  • 1 velká cibule
  • 200 g paprik (směs barev)
  • 200 g rajčat
  • 3 lžíce oleje
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 hrst čerstvého nebo větší špetka sušeného tymiánu
  • 2-3 lžíce kečupu
  • 50 g nastrouhaného sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Játra odblaníme, opláchneme, osušíme papírovým ubrouskem a nakrájíme na plátky, které opečeme v rozpáleném oleji. Hotová játra dáme zatím stranou na talíř a ve výpeku osmahneme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Po 2 minutách přidáme nakrájené papriky a rajče.

  2. Zeleninovou směs podle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a kečup. Vše dusíme (můžeme podle potřeby průběžně podlévat) tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.

  3. Potom do směsi přidáme osmažená játra a necháme je prohřát. Podáváme s bramborem
    nebo rýží a před servírováním posypeme nastrouhaným sýrem.

Tip redakce

Játra můžeš před smažením pokapat sójovou omáčkou.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Vaříme express /23.05.18
Jarní nákyp s hráškem

Jarní nákyp s hráškem

Servírování pokrmu přímo v malých miskách je velice elegantní.

Pavla Kašíčková, ...

Vaříme express /10.04.17
Voňavé filé na karí a smetaně

Voňavé filé na karí a smetaně

Ryby zbožňujeme ve všech podobách. Přestože se večer vracíme domů z práce poměrně ...
Vaříme express /03.06.13
Filmové fazolky

Filmové fazolky

Inspirovali jsme se filmem, v němž Bud Spencer a Terence Hill vařili fazole. Je to...

Vaříme express /06.06.14
Špízy s ovesnými vločkami

Špízy s ovesnými vločkami

Podáváme s pečivem a okurkovým salátem.

Lída Guková, Pacov

Vaříme express /12.09.12
Dýňová pomazánka

Dýňová pomazánka

Dýně, sýr a ořechy tvoří chutnou kombinaci.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Vaříme express /10.10.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu