Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.
Hana Šátralová, Praha
Ingredience
- 700 g vepřových jater
- 1 velká cibule
- 200 g paprik (směs barev)
- 200 g rajčat
- 3 lžíce oleje
- podle chuti sůl a pepř
- 1 hrst čerstvého nebo větší špetka sušeného tymiánu
- 2-3 lžíce kečupu
- 50 g nastrouhaného sýra
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Játra odblaníme, opláchneme, osušíme papírovým ubrouskem a nakrájíme na plátky, které opečeme v rozpáleném oleji. Hotová játra dáme zatím stranou na talíř a ve výpeku osmahneme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Po 2 minutách přidáme nakrájené papriky a rajče.
-
Zeleninovou směs podle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a kečup. Vše dusíme (můžeme podle potřeby průběžně podlévat) tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
-
Potom do směsi přidáme osmažená játra a necháme je prohřát. Podáváme s bramborem
nebo rýží a před servírováním posypeme nastrouhaným sýrem.
Tip redakce
Játra můžeš před smažením pokapat sójovou omáčkou.