Reklama
Česnečka se šlehačkou
Fotogalerie:

Česnečka se šlehačkou

Lenka Bukáčková

Žďár nad Sázavou
Tato polévka je v naší rodině jednou z nejoblíbenějších.
Lenka Bukáčková‚ Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 2 lžíce olej
  • 6 stroužků česnek
  • 1 lžička kmín drcený
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka koření karí
  • 1 kostka bujón
  • 1 smetana ke šlehání
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 svazek petrželka
  • 4 krajíce chléb opečený

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji krátce orestujeme česnek‚ přidáme drcený kmín‚ pepř‚ karí a bujon. Zalijeme vodou a povaříme.
  2. Zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, a ještě krátce vaříme. Před podáváním polévku ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s opečeným chlebem.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krémové rizoto

Krémové rizoto

Moje rodina si potrpí na teplé večeře a já dost často přemýšlím, co uvařit ...
Vaříme express /06.10.08
Placičky z tresky a hrášku

Placičky z tresky a hrášku

Jediný způsob, jak dostat do dětí rybu.

Lenka Miloňová, Beroun

Vaříme express /25.10.17
Kuřecí játra na slanině s kari rýží

Kuřecí játra na slanině s kari rýží

Rychlá mňamka.

Silvie Andrejková, Beroun

Vaříme express /01.08.12
Chalupářská omeleta

Chalupářská omeleta

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /26.07.18
Paštika v hráškovém župánku

Paštika v hráškovém župánku

Paštiku můžeme v kuchyni použít i jinak, než ji jen namazat na pečivo.
...
Vaříme express /23.12.11
Těstovinový mls s brokolicí

Těstovinový mls s brokolicí

Mám tři děti a starou nemocnou maminku. Opravdu musím šetřit s každičkou minutou svého...
Vaříme express /01.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu