Reklama
Reklama
Červený meloun v těstíčku
Fotogalerie:

Červený meloun v těstíčku

Irena Zelenková

Rakovník
Touhle delikatesou své hosty mile překvapíš.
Irena Zelenková, Rakovník

Ingredience

  • 100 ml víno bílé
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • 30 ml olej
  • 80 g mouka polohrubá
  • 8 plátků meloun
  • 1 cukr vanilkový
  • 100 g mouka hladká
  • 100 g čokoláda mléčná
  • 8 lístků máta
  • 125 ml šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nalijeme víno, přidáme vejce, špetku soli, trochu oleje a polohrubou mouku. Vymícháme hladké těsto.
  2. Z melounu vykrájíme různé tvary tak, aby byly maximálně 2 cm silné. Lehce je posypeme vanilkovým cukrem, důkladně obalíme v hladké mouce a těstíčku.
  3. Usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Posypeme strouhanou čokoládou. Zdobíme šlehačkou a mátou.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí s hořčicovou omáčkou

Kuřecí s hořčicovou omáčkou

Je to jednoduché a chutné. Veronika Poláčková, Mýto
Vaříme express /05.07.16
Ohnivá směs pro chlapy

Ohnivá směs pro chlapy

Kdo má rád ostré, určitě si pochutná.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /13.06.16
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Martina Juklíčková, Štětí

Vaříme express /20.04.18
Křenová se salámem

Křenová se salámem

Zkus pomazánkové máslo s křenem.

Božena Peřinová, Bítovčice

Vaříme express /03.02.17
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Podle receptu

Jany Stoklasové z Prahy

Vaříme express /12.03.18
Kuskus se sušenými rajčaty

Kuskus se sušenými rajčaty

Sušená rajčata dodají jídlu pikantní chuť.

Lucie Valinová, Ústí nad Labem

Vaříme express /21.03.16
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama