Reklama
Reklama
Červený meloun v těstíčku
Fotogalerie:

Červený meloun v těstíčku

Irena Zelenková

Rakovník
Touhle delikatesou své hosty mile překvapíš.
Irena Zelenková, Rakovník

Ingredience

  • 100 ml víno bílé
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • 30 ml olej
  • 80 g mouka polohrubá
  • 8 plátků meloun
  • 1 cukr vanilkový
  • 100 g mouka hladká
  • 100 g čokoláda mléčná
  • 8 lístků máta
  • 125 ml šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nalijeme víno, přidáme vejce, špetku soli, trochu oleje a polohrubou mouku. Vymícháme hladké těsto.
  2. Z melounu vykrájíme různé tvary tak, aby byly maximálně 2 cm silné. Lehce je posypeme vanilkovým cukrem, důkladně obalíme v hladké mouce a těstíčku.
  3. Usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Posypeme strouhanou čokoládou. Zdobíme šlehačkou a mátou.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Noky se slaninou  a parmazánem

Noky se slaninou a parmazánem

Při podávání ještě přidej trochu čerstvého sýra. Petra Kovářová, Psáry
Vaříme express /06.11.16
Grilované banány se slaninou

Grilované banány se slaninou

Jak připravit chutný zákusek na grilu? Snadno a rychle!

Vaříme express /23.05.12
Omeleta s karamelizovanými rajčaty

Omeleta s karamelizovanými rajčaty

Rajčata s cukrem mírně zkaramelizují a spolu s česnekem a cibulí vytvoří zajímavou ...

Vaříme express /11.05.12
Smažené jednohubky ze sýra

Smažené jednohubky ze sýra

Je to jednoduché a rychlé pohoštění – všem návštěvám moc chutná.

Iva Doušová, ...

Vaříme express /27.03.14
Lodičky se zeleninou

Lodičky se zeleninou

Zelenina je krásně barevná.

Veronika Strnadová, Praha

Vaříme express /26.09.16
Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Libuše Hlaváčová, Brno

Vaříme express /03.08.18
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama