Reklama
Červený meloun v těstíčku
Fotogalerie:

Červený meloun v těstíčku

Irena Zelenková

Rakovník
Touhle delikatesou své hosty mile překvapíš.
Irena Zelenková, Rakovník

Ingredience

  • 100 ml víno bílé
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • 30 ml olej
  • 80 g mouka polohrubá
  • 8 plátků meloun
  • 1 cukr vanilkový
  • 100 g mouka hladká
  • 100 g čokoláda mléčná
  • 8 lístků máta
  • 125 ml šlehačka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nalijeme víno, přidáme vejce, špetku soli, trochu oleje a polohrubou mouku. Vymícháme hladké těsto.
  2. Z melounu vykrájíme různé tvary tak, aby byly maximálně 2 cm silné. Lehce je posypeme vanilkovým cukrem, důkladně obalíme v hladké mouce a těstíčku.
  3. Usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Posypeme strouhanou čokoládou. Zdobíme šlehačkou a mátou.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salátová omáčka

Salátová omáčka

Proč nezkusit něco jiného než koprovku. Dagmar Hahnová, Praha
Vaříme express /04.04.14
Slaný sýrový pamlsek

Slaný sýrový pamlsek

Lenka Maryášová, Slavičín

Vaříme express /09.01.18
Smetanové těstoviny s kukuřicí

Smetanové těstoviny s kukuřicí

Dají se obměňovat, třeba salám dát jiný.

Monika Kořístková, Hranice

Vaříme express /26.06.14
Kukuřice na smetaně

Kukuřice na smetaně

Podáváme nejlépe teplé s pečivem jako lehkou a zdravou večeři.
Martina ...
Vaříme express /04.07.13
Zapečené toasty

Zapečené toasty

Můžeš přimíchat i kukuřici či fazole.

Veronika Válková, Skutíčko

Vaříme express /23.03.14
Barevné těstoviny

Barevné těstoviny

Poradí si s nimi i úplný začátečník.
Petra Smetanová,
Kroměříž
Vaříme express /16.01.11
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama