Reklama
Čertova omáčka
Fotogalerie:

Čertova omáčka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když je omáčka moc tekutá, přidám mouku.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 300–400 g hub (i mražených)
  • 1 lžíce másla
  • Na omáčku:
  • 150 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička chilli pasty
  • 1 červená kapie
  • troška muškátového oříšku
  • dle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Nakrájené houby podusíme na másle asi 10 minut.

  2. Ze smetany, hořčice, kečupu, sójové omáčky, citronové šťávy a chilli pasty umícháme omáčku, kterou zalijeme houby. Přidáme nakrájenou kapii, nastrouhaný muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Vše pořádně provaříme a podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapří kousky ve vinném těstíčku

Kapří kousky ve vinném těstíčku

Kapr neboli ryba domácí by měl být povinnou součástí jídelníčku. Otto Plášek, Brno...
Vaříme express /31.05.16
Minikebaby s chilli omáčkou

Minikebaby s chilli omáčkou

Přímo svádějí k zakousnutí.

Zuzana Radová, Uherský Brod

Vaříme express /21.07.14
Osúchy  od maminky

Osúchy od maminky

Je to jednoduché jídlo a nám moc chutná.
Martina Magyarová, Mladá Boleslav
Vaříme express /17.10.11
Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Při nákupu vybírej větší hlavičky.

Vítězslava Schadová, Olomouc

Vaříme express /29.01.16
Šunkové rolky s hermelínem

Šunkové rolky s hermelínem

Kousky hermelínu zavinuté v šunce, obalené v trojobalu a do zlatova usmažené.

Pavel ...

Vaříme express /30.03.12
Brambory s brynzou

Brambory s brynzou

Podle bratrance ze Slovenska.

Eva Rainová, Sokolov

Vaříme express /31.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu