Reklama
Reklama
Celozrnné bylinkové rizoto
Fotogalerie:

Celozrnné bylinkové rizoto

Marta Blažková
Marta Blažková
Křenovice

Lehké rizoto vhodné jako hlavní jídlo nebo jako příloha k masu. Je velmi levné a nekalorické.

Marie Blažková, Křenovice

Ingredience

  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1/2 citrón
  • 1 lžíce olivovový olej
  • 300 g přírodní rýže
  • 1 l kuřecí vývar
  • 1 lžička sušená majoránka
  • 1 lžička sušený tymián
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 1 svazeček petrželka
  • dle chuti sůl a pepř
  • 50 g nastrouhaný parmazán
  • 1 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek taky nakrájíme. Citron omyjeme, kůru  nastrouháme a šťávu vymačkáme.
  2. Na oleji podusíme pórek, cibuli a česnek. Přidáme rýži a krátce ji opečeme. Přilijeme 1/3 kuřecího vývaru s citronovou šťávou a kůrou, okořeníme a přidáme rajčatový protlak. Při nízké teplotě dusíme asi 25 minut.
  3. K rýži přilijeme zbytek vývaru, osolíme a ochutíme pepřem. Asi 30 minut zahříváme, až je rýže měkká, ale nerozvařená.
  4. V hotovém rizotu necháme rozpustit máslo, přidáme parmazán a podáváme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Servíruj s bramborami a máš zdravou večeři. Pavla Csejteyová, Netolice
Vaříme express /09.11.10
Veka plněná kuřecím masem

Veka plněná kuřecím masem

Nepřipravuj jen stále stejné chlebíčky.
Lenka Březková, Rožmitál
Vaříme express /23.07.10
Kuřecí kousky v rozmarýnové strouhance

Kuřecí kousky v rozmarýnové strouhance

Je to takové příjemné pohoštění, jen tak na zakousnutí, třeba když večer zajdou ...
Vaříme express /20.08.14
Kuřecí s bylinkovým máslem a šťouchanými brambory

Kuřecí s bylinkovým máslem a šťouchanými brambory

Bylinkové máslo je skvělé nejen na mase, ale i namazané na kousku bagetky.

Andrea ...

Vaříme express /19.09.17
Sýrové muffinky

Sýrové muffinky

Koupě plechu na muffiny byla skvělá volba. Teď nevím, jestli dřív péct sladké, ...

Vaříme express /20.08.17
Zapečená klobása

Zapečená klobása

Je to strašně jednoduché, rychlé a zároveň strašně dobré!
Míša Richter, Rudná...
Vaříme express /14.06.11
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama