Reklama
Celozrnné bylinkové rizoto
Fotogalerie:

Celozrnné bylinkové rizoto

Marta Blažková
Marta Blažková
Křenovice

Lehké rizoto vhodné jako hlavní jídlo nebo jako příloha k masu. Je velmi levné a nekalorické.

Marie Blažková, Křenovice

Ingredience

  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1/2 citrón
  • 1 lžíce olivovový olej
  • 300 g přírodní rýže
  • 1 l kuřecí vývar
  • 1 lžička sušená majoránka
  • 1 lžička sušený tymián
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 1 svazeček petrželka
  • dle chuti sůl a pepř
  • 50 g nastrouhaný parmazán
  • 1 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek taky nakrájíme. Citron omyjeme, kůru  nastrouháme a šťávu vymačkáme.
  2. Na oleji podusíme pórek, cibuli a česnek. Přidáme rýži a krátce ji opečeme. Přilijeme 1/3 kuřecího vývaru s citronovou šťávou a kůrou, okořeníme a přidáme rajčatový protlak. Při nízké teplotě dusíme asi 25 minut.
  3. K rýži přilijeme zbytek vývaru, osolíme a ochutíme pepřem. Asi 30 minut zahříváme, až je rýže měkká, ale nerozvařená.
  4. V hotovém rizotu necháme rozpustit máslo, přidáme parmazán a podáváme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní tvarůžková pomazánka

Pikantní tvarůžková pomazánka

Romana Cízlerová, Hodonín
Vaříme express /05.01.18
Karí s krevetami, dýní a cizrnou

Karí s krevetami, dýní a cizrnou

Krevety se dají koupit ve větších supermarketech nebo ve specializovaných prodejnách.

...

Vaříme express /21.09.16
Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Cibuli restujeme pomalu, aby se uvolnil a zkaramelizoval cukr, který je v ní ...

Vaříme express /23.10.17
Plněné kapsičky

Plněné kapsičky

Udělej náplň typu „co dům dal“, vždy je dobrá.

Jana Novotná, Starý Rožmitál

Vaříme express /04.08.14
Masová směs se slaninou

Masová směs se slaninou

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /14.08.18
Stehýnka na zelí

Stehýnka na zelí

Tento recept nezabere moc času, vše se peče najednou i s přílohou ...

Vaříme express /01.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu