Reklama
Celozrnné bylinkové rizoto
Fotogalerie:

Celozrnné bylinkové rizoto

Marta Blažková
Marta Blažková
Křenovice

Lehké rizoto vhodné jako hlavní jídlo nebo jako příloha k masu. Je velmi levné a nekalorické.

Marie Blažková, Křenovice

Ingredience

  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1/2 citrón
  • 1 lžíce olivovový olej
  • 300 g přírodní rýže
  • 1 l kuřecí vývar
  • 1 lžička sušená majoránka
  • 1 lžička sušený tymián
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 1 svazeček petrželka
  • dle chuti sůl a pepř
  • 50 g nastrouhaný parmazán
  • 1 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek taky nakrájíme. Citron omyjeme, kůru  nastrouháme a šťávu vymačkáme.
  2. Na oleji podusíme pórek, cibuli a česnek. Přidáme rýži a krátce ji opečeme. Přilijeme 1/3 kuřecího vývaru s citronovou šťávou a kůrou, okořeníme a přidáme rajčatový protlak. Při nízké teplotě dusíme asi 25 minut.
  3. K rýži přilijeme zbytek vývaru, osolíme a ochutíme pepřem. Asi 30 minut zahříváme, až je rýže měkká, ale nerozvařená.
  4. V hotovém rizotu necháme rozpustit máslo, přidáme parmazán a podáváme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené kuřecí řízky

Zapečené kuřecí řízky

Zapečené kuřecí řízky mě ještě nikdy nezklamaly.
Vaříme express /12.12.10
Sýrové karbanátky

Sýrové karbanátky

Zatím každý, kdo je podle mého receptu dělal, si je pochvaloval. Toto jídlo se stalo ...

Vaříme express /04.03.15
Feferonkový salát se šunkou

Feferonkový salát se šunkou

Tuto pikantní svačinku podáváme s čerstvým pečivem.

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /26.03.13
Zeleninová omáčka

Zeleninová omáčka

Má podobnou chuť jako svíčková.

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /18.06.17
Bramborové nočky se šunkou a lučinou

Bramborové nočky se šunkou a lučinou

Nočky jsou moc dobré, ale když je někdy méně času, udělám omáčku jen ...

Vaříme express /24.07.14
Bitočky v kysané smetaně

Bitočky v kysané smetaně

Jsou jednoduché a přitom výborné, zejména za horkých letních dní.

Alžběta ...

Vaříme express /21.02.14
 

Nejnovější

Roláda plněná uzeným

Roláda plněná uzeným

Vychytané Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /23.09.18
Batáty s pažitkovým dipem

Batáty s pažitkovým dipem

Exotické

Lucie Hrušková, Soběslav

Vaříme express /23.09.18
Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /23.09.18
Vrstvené zelí s rýží

Vrstvené zelí s rýží

SKVĚLÝ NEDĚLNÍ OBĚD

Za okny už začíná převažovat sychravé počasí a my máme čas...

Všehochuť /23.09.18
Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama