Vegetariáni si je udělají bez uzeniny.
Květa Kroupová, Praha
Ingredience
- 1/2 syrový celer
- asi 10 cm pórek
- 1 hrst zelená petrželka
- 150 g uzenina
- 150 g tvrdý sýr
- 4 vejce
- 1-2 lžíce hladká mouka
- 1 lžička vegeta
- trocha pepře
- česnek podle chuti (nemusí být)
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Celer očistíme a nastrouháme najemno. Pórek nakrájíme na malé kousky a petrželku nasekáme. Přidáme nahrubo nastrouhanou uzeninu, sýr, vejce, mouku a ostatní suroviny. Kdo má rád česnek, může přidat několik stroužků.
-
Umícháme těstíčko a smažíme jako malé bramboráčky z obou stran. Vyndáváme na ubrousky, aby nasály přebytečný tuk.