Ingredience
- dle potřeby olej
- 1 cibule
- 2 lžíce mouka hladká
- 1 celer
- 1/2 hrnku mléko
- 50 g sýr tavený
- špetka sůl
- špetka pepř
- špetka muškátový oříšek
- dle chuti koření polévkové
- na ozdobu petrželka
- 1/2 kostky bujón
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mouku a usmažíme cibulovou jíšku. Zalijeme ji studenou vodou, rozšleháme a vaříme.
-
Vsypeme na kostičky nakrájený celer, pokrájený sýr, mléko, bujon, sůl, pepř, špetku muškátu a promícháme. Vaříme, dokud celer nezměkne. Je-li polévka hustá, dolijeme mléko.
-
Nakonec dochutíme polévkovým kořením a petrželkou nebo pažitkou.