Reklama
Celerová polévka
Fotogalerie:

Celerová polévka

Vendula Pavlíková

Frenštát
Na podzim hutná polévka přijde vhod.
Vendula Pavlíková, Frenštát

Ingredience

  • dle potřeby olej
  • 1 cibule
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 celer
  • 1/2 hrnku mléko
  • 50 g sýr tavený
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka muškátový oříšek
  • dle chuti koření polévkové
  • na ozdobu petrželka
  • 1/2 kostky bujón

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mouku a usmažíme cibulovou jíšku. Zalijeme ji studenou vodou, rozšleháme a vaříme. 
  2. Vsypeme na kostičky nakrájený celer, pokrájený sýr, mléko, bujon, sůl, pepř, špetku muškátu a promícháme. Vaříme, dokud celer nezměkne. Je-li polévka hustá, dolijeme mléko.
  3. Nakonec dochutíme polévkovým kořením a petrželkou nebo pažitkou.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus na karí

Kuskus na karí

Kdo má rád, přidá hlívu nebo žampiony. Lenka Kudrnová, Nejdek
Vaříme express /11.02.15
Bramborová placka

Bramborová placka

Jednoduchá bašta, která tě zasytí.
Lenka Rybarová, Našiměřice
Vaříme express /24.02.10
Koprová polévka s vejci

Koprová polévka s vejci

Máme rádi, když je hustá, vydá pak klidně i za samostatné jídlo třeba ...

Vaříme express /26.09.16
Gulášek  se žampiony

Gulášek se žampiony

S čerstvým chlebem je skvělý.

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /15.08.15
Sýrové řízky

Sýrové řízky

Poněkud netradiční příprava plátků.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Vaříme express /24.01.16
Vydlabaný chleba

Vydlabaný chleba

Zkus si připravit večeři podle mého gusta.
Věra Fousková, Lázně Bohdaneč
Vaříme express /09.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu