Reklama
Candát se zapečeným květákem a mléčnou omáčkou
Fotogalerie:

Candát se zapečeným květákem a mléčnou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je to moje oblíbená ryba, má velmi lahodné maso.

Renata Stlokalová, Plzeň

Ingredience

  • 600 g candáta (stejným způsobem se dají připravit i jiné druhy ryb)
  • trocha soli
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 menší květák
  • 1 malá cibule
  • 1 karotka
  • 30 g tvrdého sýra
  • Mléčná omáčka:
  • 250 ml mléka
  • 20 g hladké mouky
  • 20 g másla
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Candáta naporcujeme, osolíme a na másle s olejem opečeme. Květák uvaříme, cibuli s karotkou nakrájíme na větší kousky a orestujeme.

  2. Přípravíme si mléčnou omáčku: mouku s máslem utřeme, rozmícháme v menším množství horkého mléka, pak přilijeme zbylé mléko, osolíme, provaříme a scedíme.

  3. Zapékací nádobu vymažeme máslem, vložíme do ní růžičky květáku s orestovanou karotkou a cibulí, zalijeme mléčnou omáčkou, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, pokropíme máslem a zapékáme v troubě asi 10 minut. Podáváme s opečeným candátem a vařenými brambory.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře Teryiaki

Kuře Teryiaki

Původně japonský recept je rozšířen po celé Asii. Tato varianta pochází z Indonésie. ...
Vaříme express /11.04.11
Tlačenkový salát

Tlačenkový salát

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /13.02.18
Nivová pomazánka

Nivová pomazánka

Nastrouháme  1 balíček nivy, přidáme majolku, lžičku hořčice, lžičku kečupu. ...
Vaříme express /13.04.18
Vrstvený dezert s kokosem

Vrstvený dezert s kokosem

Ideální recept pro kuchaře začátečníky.

Dana Tuhá, Česká Lípa

Vaříme express /25.05.17
Paprikové lodičky

Paprikové lodičky

Hezké pohoštění pro návštěvu či pro děti.

Lída Guková, Onšov

Vaříme express /06.05.14
Vepřové válečky s brukví

Vepřové válečky s brukví

Jsou vhodné i k večeři.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /01.10.17
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama