Reklama
Bylinková rýže se žampiony
Fotogalerie:

Bylinková rýže se žampiony

Zdenka Smetanová

Havířov
Místo žampionů můžeš použít i jiné houby. Pokud vezmeš sušené, na chvilku je namoč do vody.
Zdenka Smetanová, Havířov

Ingredience

  • 2 stroužky česnek
  • 1 cibule červená
  • 4 lžíce máslo
  • 3 lžíce petrželka
  • 1 lžíce tymián
  • 1 hrnek rýže
  • 2 hrnky vývar kuřecí
  • 10 hlaviček žampiony
  • špetka sůl
  • špetka kmín
  • na ozdobu petrželka
  • na ozdobu tymián

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Na polovině másla obojí osmahneme, přidáme jemně posekané bylinky, suchou rýži a asi 1 minutu restujeme.
  2. Zalijeme kuřecím vývarem a na mírném stupni dusíme asi 20 minut. Oloupeme žampiony a pokrájíme na plátky. Osmahneme na zbylém másle, osolíme, okmínujeme a res­tujeme asi 5–10 minut.
  3. Měkké houby smícháme s hotovou rýží. Nakonec ozdobíme čerstvými bylinkami.
     
    TIP: K rýži je možné přidat hrst mraženého hrášku.
    Bylinkovou rýži je možné posypat jemně strouhaným parmazánem.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kmínové tyčinky

Kmínové tyčinky

Skvěle se hodí k večernímu posezení s přáteli k pivu či vínu. Lenka Kokošková, ...
Vaříme express /06.07.13
Gratinovaná vejce na cibuli se sýrem

Gratinovaná vejce na cibuli se sýrem

Báječná večeře, kterou servírují v zapékací misce přímo na stůl.

Hanka Bílá, ...

Vaříme express /31.07.12
Vařené brambory s brynzou

Vařené brambory s brynzou

Naučila jsem se je od kolegyně v práci.
Vladimíra Machková,
Frýdek-Místek
Vaříme express /22.03.10
Sýrový chlebíček s olivami

Sýrový chlebíček s olivami

Tahle dobrota mi díky olivám vždycky připomene vůni Středomoří, kde to mám moc ...

Vaříme express /31.12.16
Kuřecí  salát

Kuřecí salát

Výborná večeře, která je hotová za pár minut.

Anna Chvojková, Beroun

Vaříme express /10.04.15
Vaječné řízky

Vaječné řízky

Každého, kdo nečeká, co je uvnitř, překvapí.
Jiří Knížek, Praha
Vaříme express /14.02.11
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama