Reklama
Bylinková rýže se žampiony
Fotogalerie:

Bylinková rýže se žampiony

Zdenka Smetanová

Havířov
Místo žampionů můžeš použít i jiné houby. Pokud vezmeš sušené, na chvilku je namoč do vody.
Zdenka Smetanová, Havířov

Ingredience

  • 2 stroužky česnek
  • 1 cibule červená
  • 4 lžíce máslo
  • 3 lžíce petrželka
  • 1 lžíce tymián
  • 1 hrnek rýže
  • 2 hrnky vývar kuřecí
  • 10 hlaviček žampiony
  • špetka sůl
  • špetka kmín
  • na ozdobu petrželka
  • na ozdobu tymián

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Na polovině másla obojí osmahneme, přidáme jemně posekané bylinky, suchou rýži a asi 1 minutu restujeme.
  2. Zalijeme kuřecím vývarem a na mírném stupni dusíme asi 20 minut. Oloupeme žampiony a pokrájíme na plátky. Osmahneme na zbylém másle, osolíme, okmínujeme a res­tujeme asi 5–10 minut.
  3. Měkké houby smícháme s hotovou rýží. Nakonec ozdobíme čerstvými bylinkami.
     
    TIP: K rýži je možné přidat hrst mraženého hrášku.
    Bylinkovou rýži je možné posypat jemně strouhaným parmazánem.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žampionová omáčka

Žampionová omáčka

Můžeš samozřejmě doplnit plátkem masa. Monika Slavíková, Humpolec
Vaříme express /06.06.15
Špalíčky

Špalíčky

Petra Bumbálková, Brno

Vaříme express /01.08.18
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Lehký těstovinový salát s kuřecím masem

Lehký těstovinový salát s kuřecím masem

Někdy přidávám i černé olivy bez pecek.

Lenka Niemczyková, Hnojník

Vaříme express /02.10.16
Piknikové chlebíčky

Piknikové chlebíčky

V piknikovém koši nesmějí chybět.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Vaříme express /04.05.16
Zlaté sýrové sušenky

Zlaté sýrové sušenky

Miroslava Kučerová, Cvrčovice

Vaříme express /02.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu