Ingredience
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule červená
- 4 lžíce máslo
- 3 lžíce petrželka
- 1 lžíce tymián
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky vývar kuřecí
- 10 hlaviček žampiony
- špetka sůl
- špetka kmín
- na ozdobu petrželka
- na ozdobu tymián
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Na polovině másla obojí osmahneme, přidáme jemně posekané bylinky, suchou rýži a asi 1 minutu restujeme.
-
Zalijeme kuřecím vývarem a na mírném stupni dusíme asi 20 minut. Oloupeme žampiony a pokrájíme na plátky. Osmahneme na zbylém másle, osolíme, okmínujeme a restujeme asi 5–10 minut.
-
Měkké houby smícháme s hotovou rýží. Nakonec ozdobíme čerstvými bylinkami.TIP: K rýži je možné přidat hrst mraženého hrášku.
Bylinkovou rýži je možné posypat jemně strouhaným parmazánem.