Reklama
Burger s domácí tatarkou
Fotogalerie:

Burger s domácí tatarkou

David Bezucha

Mladá Boleslav
Hamburgery můžeš grilovat i venku.
David Bezucha, Mladá Boleslav

Ingredience

  • Domácí tatarka:
  • 150 ml majonéza
  • 3 lžíce jogurt bílý
  • 1 lžíce šalotka
  • 1 lžíce cibulová nať
  • 1-2 okurka kyselá
  • 1 lžíce worcesterská omáčka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • Burgery:
  • 1-2 rajčata
  • 1/2 okurka
  • 2 lžičky salsa mexická
  • 1 cibule červená
  • 8 lístků salát ledový
  • 2 houska
  • 1 balení burgerů maso hovězí
  • 2 lžíce olej slunečnicový

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Na tatarku smícháme v misce majonézu, jogurt, najemno nasekanou šalotku, cibulovou nať a okurku. Dochutíme worcesterskou omáčkou, solí a pepřem. Promícháme a dáme do lednice.
  2. krok2 Burgery opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Housky rozřízneme, řezné plochy potřeme olejem. Housky dáme na plech vyložený pečicím papírem a minutu opékáme pod rozpáleným grilem v troubě.
  3. krok3 Na spodní díl rozříznuté housky položíme pár dobře omytých a osušených listů salátu, na ně dvě velká kolečka rajčete, tatarku, opečený burger, na něj plátky okurky, opět tatarku a navrch mexickou salsu. Těsně pod horní díl housky patří pár koleček červené cibule. Přiklopíme a podáváme.

    TIP: Výborně chutnají, když je upečeš v troubě a servíruješ s bramborovou kaší.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Zkusila jsem uvařit polévku v podobném stylu, jako ji připravují v některých ...
Vaříme express /19.11.08
Grilovaná makrela

Grilovaná makrela

Přípravy ryb se vůbec nemusíš bát, je to opravdu snadné. 

Josef Antala, ...

Vaříme express /19.02.16
Těstoviny s lilkem

Těstoviny s lilkem

Lilky a cukety s oblibou používám, skvěle ladí s chutí česneku a různých bylinek.

...
Vaříme express /22.04.17
Salátová polévka

Salátová polévka

Osvěžující a lahodná, hotová za pár minut.

Sylvia Svoradová, Ludanice‚ Slovensko

Vaříme express /15.11.12
Zapečená sýrová pochoutka

Zapečená sýrová pochoutka

Rita Dlabáčková, Praha

Vaříme express /26.01.18
Pečená klobása v alobalu

Pečená klobása v alobalu

Pikantní klobása obložená slaninou, sýrem, vejcem a dalšími surovinami a zapečená v ...

Vaříme express /08.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu