Reklama
Burger s domácí tatarkou
Fotogalerie:

Burger s domácí tatarkou

David Bezucha

Mladá Boleslav
Hamburgery můžeš grilovat i venku.
David Bezucha, Mladá Boleslav

Ingredience

  • Domácí tatarka:
  • 150 ml majonéza
  • 3 lžíce jogurt bílý
  • 1 lžíce šalotka
  • 1 lžíce cibulová nať
  • 1-2 okurka kyselá
  • 1 lžíce worcesterská omáčka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • Burgery:
  • 1-2 rajčata
  • 1/2 okurka
  • 2 lžičky salsa mexická
  • 1 cibule červená
  • 8 lístků salát ledový
  • 2 houska
  • 1 balení burgerů maso hovězí
  • 2 lžíce olej slunečnicový

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Na tatarku smícháme v misce majonézu, jogurt, najemno nasekanou šalotku, cibulovou nať a okurku. Dochutíme worcesterskou omáčkou, solí a pepřem. Promícháme a dáme do lednice.
  2. krok2 Burgery opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Housky rozřízneme, řezné plochy potřeme olejem. Housky dáme na plech vyložený pečicím papírem a minutu opékáme pod rozpáleným grilem v troubě.
  3. krok3 Na spodní díl rozříznuté housky položíme pár dobře omytých a osušených listů salátu, na ně dvě velká kolečka rajčete, tatarku, opečený burger, na něj plátky okurky, opět tatarku a navrch mexickou salsu. Těsně pod horní díl housky patří pár koleček červené cibule. Přiklopíme a podáváme.

    TIP: Výborně chutnají, když je upečeš v troubě a servíruješ s bramborovou kaší.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Frittata s párečky

Frittata s párečky

Ideální pohoštění na letní piknik. Martina Sudečková, Zlín
Vaříme express /21.09.16
Kuře na karí s jablky

Kuře na karí s jablky

Těsně před dokončením můžeš vmíchat ořechy.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Vaříme express /29.10.16
Horké jablko

Horké jablko

Přijde ti k chuti na zahřátí hlavně v zimě.
Jindra Vystrčilová, Blansko
...
Vaříme express /05.01.09
Kyšková polévka

Kyšková polévka

Polévka z kyšky či podmáslí.

Kateřina Hanáková, Ostrava Poruba

Vaříme express /04.09.12
Piškotový dortík

Piškotový dortík

Vynikající pochoutka pro milovníky čokolády.

Nikola Bilová, Rybí

Vaříme express /03.03.17
Bitočky v kysané smetaně

Bitočky v kysané smetaně

Jsou jednoduché a přitom výborné, zejména za horkých letních dní.

Alžběta ...

Vaříme express /21.02.14
 

Nejnovější

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Pikantní omeleta

Pikantní omeleta

Tomáš Kudrna, Zlín

Vaříme express /25.04.18
Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama