Reklama
Burger s domácí tatarkou
Fotogalerie:

Burger s domácí tatarkou

David Bezucha

Mladá Boleslav
Hamburgery můžeš grilovat i venku.
David Bezucha, Mladá Boleslav

Ingredience

  • Domácí tatarka:
  • 150 ml majonéza
  • 3 lžíce jogurt bílý
  • 1 lžíce šalotka
  • 1 lžíce cibulová nať
  • 1-2 okurka kyselá
  • 1 lžíce worcesterská omáčka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • Burgery:
  • 1-2 rajčata
  • 1/2 okurka
  • 2 lžičky salsa mexická
  • 1 cibule červená
  • 8 lístků salát ledový
  • 2 houska
  • 1 balení burgerů maso hovězí
  • 2 lžíce olej slunečnicový

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Na tatarku smícháme v misce majonézu, jogurt, najemno nasekanou šalotku, cibulovou nať a okurku. Dochutíme worcesterskou omáčkou, solí a pepřem. Promícháme a dáme do lednice.
  2. krok2 Burgery opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Housky rozřízneme, řezné plochy potřeme olejem. Housky dáme na plech vyložený pečicím papírem a minutu opékáme pod rozpáleným grilem v troubě.
  3. krok3 Na spodní díl rozříznuté housky položíme pár dobře omytých a osušených listů salátu, na ně dvě velká kolečka rajčete, tatarku, opečený burger, na něj plátky okurky, opět tatarku a navrch mexickou salsu. Těsně pod horní díl housky patří pár koleček červené cibule. Přiklopíme a podáváme.

    TIP: Výborně chutnají, když je upečeš v troubě a servíruješ s bramborovou kaší.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Česneková pomazánka s kukuřicí

Česneková pomazánka s kukuřicí

Chutná všem, kdo mají rádi česnek. Zuzka Skoumalová, Klučov
Vaříme express /17.12.12
Mrkvová polévka s kysanou smetanou

Mrkvová polévka s kysanou smetanou

Mám roční holčičku, která miluje polévky. Zeleninové, masové, s těstovinami, rýží ...
Vaříme express /26.05.13
Bramborová sekaná

Bramborová sekaná

Většinou ji podávám se zeleninou nebo hrnkem dobrého čaje.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /15.06.17
Ovocná bowle

Ovocná bowle

Hodí se na oslavy a posezení s přáteli.

Pavla Uličná, Kameničky

Vaříme express /30.07.16
Plněný chléb

Plněný chléb

Dá se využít i ztvrdlý chléb.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /04.08.15
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama