Reklama
Burger s domácí tatarkou
Fotogalerie:

Burger s domácí tatarkou

David Bezucha

Mladá Boleslav
Hamburgery můžeš grilovat i venku.
David Bezucha, Mladá Boleslav

Ingredience

  • Domácí tatarka:
  • 150 ml majonéza
  • 3 lžíce jogurt bílý
  • 1 lžíce šalotka
  • 1 lžíce cibulová nať
  • 1-2 okurka kyselá
  • 1 lžíce worcesterská omáčka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • Burgery:
  • 1-2 rajčata
  • 1/2 okurka
  • 2 lžičky salsa mexická
  • 1 cibule červená
  • 8 lístků salát ledový
  • 2 houska
  • 1 balení burgerů maso hovězí
  • 2 lžíce olej slunečnicový

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Na tatarku smícháme v misce majonézu, jogurt, najemno nasekanou šalotku, cibulovou nať a okurku. Dochutíme worcesterskou omáčkou, solí a pepřem. Promícháme a dáme do lednice.
  2. krok2 Burgery opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Housky rozřízneme, řezné plochy potřeme olejem. Housky dáme na plech vyložený pečicím papírem a minutu opékáme pod rozpáleným grilem v troubě.
  3. krok3 Na spodní díl rozříznuté housky položíme pár dobře omytých a osušených listů salátu, na ně dvě velká kolečka rajčete, tatarku, opečený burger, na něj plátky okurky, opět tatarku a navrch mexickou salsu. Těsně pod horní díl housky patří pár koleček červené cibule. Přiklopíme a podáváme.

    TIP: Výborně chutnají, když je upečeš v troubě a servíruješ s bramborovou kaší.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený sladký hermelín

Zapečený sladký hermelín

Rychlá a snadná dobrůtka. Monika Hanzelová, Vsetín
Vaříme express /18.06.13
Petrželový krém

Petrželový krém

Místo jíšky lze polévku zahustit bramborovou kaší.

Klára Dolanská, Písek

Vaříme express /14.06.15
Těstoviny s krůtími játry

Těstoviny s krůtími játry

Jednoduchý a rychlý pokrm z vařených těstovin, krůtích jater a žampionů..
Vaříme express /01.04.18
Květáková polévka s květákovými knedlíčky

Květáková polévka s květákovými knedlíčky

Že je to stejný nesmysl jako mazat chleba na chleba? Tak ochutnejte a uvidíte, že tato ...
Vaříme express /13.06.12
Salát s vejci a hráškem

Salát s vejci a hráškem

Nemusíš ho vařit, příprava nezabere moc času a navíc je levný.
Helena ...
Vaříme express /06.12.10
Candát se zapečeným květákem a mléčnou omáčkou

Candát se zapečeným květákem a mléčnou omáčkou

Je to moje oblíbená ryba, má velmi lahodné maso.

Renata Stlokalová, Plzeň

Vaříme express /06.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama