Vladimír Bruna, Praha
Ingredience
- 750 g vepřového bůčku
- dle potřeby sůl a pepř
- 450 g kysaného zelí
- 2 cibule
- podle chuti sladká paprika
- 1 lžíce sádla
- 200 ml vývaru
- 500 g brambor
- 1 lžíce másla
- 200 ml mléka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vepřový bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Zelí osmažíme na nadrobno nakrájené jedné cibuli a přidáme sladkou papriku. Necháme vychladnout. Zelí potom dáme na naklepané plátky, zabalíme a spojíme párátkem (část zelí si necháme jako přílohu). Lehce dosolíme a dopepříme.
-
Zpěníme na sádle druhou cibuli, přidáme zabalené plátky a orestujeme. Podlijeme vývarem a dusíme, dokud tekutinu nezredukujeme na sos.
-
Brambory oloupeme a uvaříme. Přidáme mléko, máslo a ušleháme na hebkou kaši. Podáváme společně se závitky a zbylým zelím.
Tip redakce
Když nám nevadí tučnější jídla, přidáme do kysaného zelí nadrobno nakrájené kousky vyškvařeného špeku. Zelí pak bude lahodnější.