Reklama
Brynzové pirohy
Fotogalerie:

Brynzové pirohy

Renata Ryšlinková

Doksy
Slovenské jídlo oblíbené okolo Tater‚ kde jsem se ho naučila.
Renata Ryšlinková, Doksy

Ingredience

  • 2 středně velké brambory
  • špetka sůl
  • 250 g brynza
  • 250 g slanina
  • 1-2 hrnky mouka polohrubá
  • 4 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Uvaříme brambory‚ vychladlé je nahrubo nastrouháme a smícháme s brynzou. Slaninu vyškvaříme.
  2. Z vajec a mouky uděláme těsto‚ nemělo by být moc tuhé. Utvoříme bochánky a rozválíme je na placku silnou asi 2 mm. Vykrajujeme z ní kolečka o průměru 10 cm. Do každého dáme lžičku brynzy‚ přehneme a kraje přimáčkneme.
  3. Vaříme v osolené vroucí vodě asi 8 minut. Přendáme je do slaniny a posypeme zbylou brynzou.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Paštika v hráškovém župánku

Paštika v hráškovém župánku

Paštiku můžeme v kuchyni použít i jinak, než ji jen namazat na pečivo. ...
Vaříme express /23.12.11
Rohlíčky plněné cibulí

Rohlíčky plněné cibulí

Chutnají skvěle zejména při posezení s přáteli.

Martina Jiroutková, Znojmo

Vaříme express /26.10.13
Listový koláč s nivou a brokolicí

Listový koláč s nivou a brokolicí

Peču ho, když chci manželovi udělat radost.

Eliška Hejkalová, Praha

Vaříme express /02.02.16
Nakládané vepřové kotlety

Nakládané vepřové kotlety

Křehké, šťavnaté a voňavé

Uvařeno podle receptu Martiny Křivkové ze Zlína

Vaříme express /02.06.18
Grilovaná zeleninka

Grilovaná zeleninka

Můžeme ji použít jako přílohu nebo i jako hlavní chod.
Vaříme express /15.04.12
Tortillky s kuřecím masem

Tortillky s kuřecím masem

Úspěch je zaručený, zatím chutnalo všem.

Tomáš Diviš, Kutná Hora

Vaříme express /25.10.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu