Reklama
Brynzové pirohy
Fotogalerie:

Brynzové pirohy

Renata Ryšlinková

Doksy
Slovenské jídlo oblíbené okolo Tater‚ kde jsem se ho naučila.
Renata Ryšlinková, Doksy

Ingredience

  • 2 středně velké brambory
  • špetka sůl
  • 250 g brynza
  • 250 g slanina
  • 1-2 hrnky mouka polohrubá
  • 4 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Uvaříme brambory‚ vychladlé je nahrubo nastrouháme a smícháme s brynzou. Slaninu vyškvaříme.
  2. Z vajec a mouky uděláme těsto‚ nemělo by být moc tuhé. Utvoříme bochánky a rozválíme je na placku silnou asi 2 mm. Vykrajujeme z ní kolečka o průměru 10 cm. Do každého dáme lžičku brynzy‚ přehneme a kraje přimáčkneme.
  3. Vaříme v osolené vroucí vodě asi 8 minut. Přendáme je do slaniny a posypeme zbylou brynzou.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Před zapečením můžeš přidat strouhaný sýr. Helena Vebrová, Kolín
Vaříme express /16.06.14
Čertovská játra s řapíkatým celerem

Čertovská játra s řapíkatým celerem

Játra se dají připravit na mnoho způsobů.

Hana Svatušková, Ostrava

Vaříme express /30.08.15
Smažené šunkové rolky

Smažené šunkové rolky

Myslím si, že tato dobrota skvěle uspokojí tvé chuťové buňky.
Tereza...
Vaříme express /09.02.10
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Miluji zeleninu a  tahle polévka je  přímo vynikající !

Eliška Peníšková, ...

Vaříme express /27.09.12
Kanapky s avokádem

Kanapky s avokádem

V obchodě si vybírám raději nezralá avokáda a nechám je doma 3–4 dny dozrát.

...

Vaříme express /28.11.16
Pikantní mletí šneci

Pikantní mletí šneci

Stále zkouším nová jídla a protože má můj přítel rád pálivé, tak jsem vymyslela ...

Vaříme express /28.09.12
 

Nejnovější

Dušičková svačinka

Dušičková svačinka

Miluše Doubrová, Chrudim
Zdravě a chutně /20.10.18
Netopýří moučník

Netopýří moučník

Hana Bílá, České Budějovice
Za pár korun /19.10.18
Hroznové housenky

Hroznové housenky

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /18.10.18
Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady

Kateřina Pavlíková, Příbram

Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama