Reklama
Brynzové pirohy
Fotogalerie:

Brynzové pirohy

Renata Ryšlinková

Doksy
Slovenské jídlo oblíbené okolo Tater‚ kde jsem se ho naučila.
Renata Ryšlinková, Doksy

Ingredience

  • 2 středně velké brambory
  • špetka sůl
  • 250 g brynza
  • 250 g slanina
  • 1-2 hrnky mouka polohrubá
  • 4 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Uvaříme brambory‚ vychladlé je nahrubo nastrouháme a smícháme s brynzou. Slaninu vyškvaříme.
  2. Z vajec a mouky uděláme těsto‚ nemělo by být moc tuhé. Utvoříme bochánky a rozválíme je na placku silnou asi 2 mm. Vykrajujeme z ní kolečka o průměru 10 cm. Do každého dáme lžičku brynzy‚ přehneme a kraje přimáčkneme.
  3. Vaříme v osolené vroucí vodě asi 8 minut. Přendáme je do slaniny a posypeme zbylou brynzou.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený hermelín se žampiony

Zapečený hermelín se žampiony

Podává se horký hned po vytažení z trouby. Andrea Jílková, Polička
Vaříme express /17.10.15
Pečené jednohubky

Pečené jednohubky

Místo rohlíků můžeš dát veku. Podávej je teplé, nebo studené.
Veronika ...
Vaříme express /03.08.11
Pečený hermelín s bramborami

Pečený hermelín s bramborami

Toto jídlo je velmi jednoduché, rychlé a skvěle chutná.

Lucie Blahová, Slavičín

Vaříme express /08.03.13
Tuňákové těstoviny

Tuňákové těstoviny

Výborný lehký oběd, který mám moc ráda.
Šárka Černá, Kutná Hora
Vaříme express /20.12.11
Zapečené smetanové palačinky

Zapečené smetanové palačinky

Milujeme palačinky jak na sladko, tak na slano.

Veronika Marková, Český Těšín

Vaříme express /21.11.12
Plněná kaviárová vejce

Plněná kaviárová vejce

Jsou ozdobou každé studené mísy.

Vratislav Procházka, Kladno

Vaříme express /27.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu