Nech se inspirovat lahodnou italskou kuchyní, těžko ti určitě nebude.
Jitka Voláková, Svitavy
Ingredience
- 8 ks ciabatta
- 125 g máslo
- 1 lžička bylinková směs
- 1 lžička vegetka
- 3 stroužky česnek
- 8 ks rajčata
- 1 hrst bazalka
- podle chuti sůl a nahrubo mletý pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ciabatty podélně rozkrojíme. Máslo necháme změknout a ušleháme s bylinkovou směsí, vegetkou a prolisovaným česnekem. Pečivo namažeme bylinkovým máslem a vložíme zapéct asi na 10 minut do trouby.
-
Rajčata omyjeme, nakrájíme na malé kousky, bazalku ručně natrháme nadrobno a obojí promícháme se solí a čerstvě nahrubo pomletým pepřem.
-
Ihned po rozpečení naneseme na ciabatty rajčatovou směs, ozdobíme několika lístky bazalky a podáváme.