Reklama
Bruschetta s rajčaty
Fotogalerie:

Bruschetta s rajčaty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nech se inspirovat lahodnou italskou kuchyní, těžko ti určitě nebude.

Jitka Voláková, Svitavy

Ingredience

  • 8 ks ciabatta
  • 125 g máslo
  • 1 lžička bylinková směs
  • 1 lžička vegetka
  • 3 stroužky česnek
  • 8 ks rajčata
  • 1 hrst bazalka
  • podle chuti sůl a nahrubo mletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Ciabatty podélně rozkrojíme. Máslo necháme změknout a ušleháme s bylinkovou směsí, vegetkou a prolisovaným česnekem. Pečivo namažeme bylinkovým máslem a vložíme zapéct asi na 10 minut do trouby.

  2. Rajčata omyjeme, nakrájíme na malé kousky, bazalku ručně natrháme nadrobno a obojí promícháme se solí a čerstvě nahrubo pomletým pepřem.

  3. Ihned po rozpečení naneseme na ciabatty rajčatovou směs, ozdobíme několika lístky bazalky a podáváme.


Pošli recept! 8/2013 (3.7.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slané koláčky plněné sýrem a rajčaty

Slané koláčky plněné sýrem a rajčaty

Můžeš samozřejmě použít i bazalkové pesto. Hana Svatušková, Ostrava
Vaříme express /18.01.16
Šunkové roličky

Šunkové roličky

Podávej s bramborovou kaší posypanou osmaženou cibulkou.

Eliška Herdzinová, Dolní ...

Vaříme express /09.01.13
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Zapečený květák s nivou

Zapečený květák s nivou

Poněkud fádní květák dostane díky nivě zajímavější chuť.

Jitka Švecová, ...

Vaříme express /11.08.17
Těstoviny s cibulovou omáčkou

Těstoviny s cibulovou omáčkou

Díky životu na vysokoškolských kolejích a občas doslova nepoživatelnému jídlu v menze ...
Vaříme express /20.08.08
Grilovaná krkovice

Grilovaná krkovice

Ještě čerstvé pečivo, zeleninový salát a vychlazené pivo a jde se hodovat!

Josef ...

Vaříme express /18.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu